Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αμερικανοί κομάντο ήταν έτοιμοι να συλλάβουν ζωντανό τον Λάντεν.

02.05.2011 | 20:26
Η μονάδα των αμερικανών κομάντο που επιχείρησε την επιδρομή κατά της έπαυλης στο Πακιστάν, στην οποία είχε καταφύγει ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν «έτοιμη» να τον συλλάβει ζωντανό σε περίπτωση που αυτός δεχόταν να παραδοθεί, εκμυστηρεύθηκε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομασθεί.

   

Οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν συνέλαβαν κανέναν αιχμάλωτο» κατά την επιχείρησή τους στην πακιστανική έπαυλη, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

   

Όπως δήλωσε οι μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν πλήθος υλικού που συνελέγη από την έπαυλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η εισβολή.

   

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ δεν ειδοποίησαν κανέναν από τους εταίρους τους για το πού βρισκόταν το κρησφύγετο του Ομπάμα πριν την επιχείρηση, που κατέληξε στην εξόντωσή του, και όπως φαίνεται το Πακιστάν αγνοούσε πού βρισκόταν η τοποθεσία αυτή.

   

"Η επιχείρηση αυτή ήταν μονομερώς αμερικανική. Δεν είχαμε ειδοποιήσει εκ των προτέρων κανέναν από τους εταίρους μας στη μάχη κατά τη τρομοκρατίας", τόνισε.

   

Ανώτερο στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επίσης μη θέλοντας να κατονομαστεί, είχε δηλώσει επίσης πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι Πακιστανοί γνώριζαν πως ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στο συγκρότημα του Αμποταμπάντ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ