Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Οι ανακρίβειες του Αχμέτ Νταβούτογλου για το Αιγαίο.

10.03.2011 | 05:35


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Συνήθως οι διπλωμάτες,προσέχουν πάρα πολύ τι λένε. Πολλοί απ΄ αυτούς ,μας εξηγούσε πριν πολλά χρόνια ο Γεράσιμος Αρσένης για να αιτολογήσει τον αργό λόγο του,μιλούν αργά ,ακριβώς για να προλαβαίνουν να σκεφτούν την επόμενη φράση τους.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου,ως επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας φαίνεται ότι δεν συμφωνεί μ΄ αυτό το «διπλωματικό τρικ» και πάντως τις δυο ημέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα,δεν έχει βάλει γλώσσα μέσα του. Αυτό δεν θα ήταν κακό,αρκεί να μην έλεγε ανακρίβειες ,να μην διατύπωνε προτάσεις ανούσιες και υποκριτικές.

Από που ν΄ αρχίσουμε και που να τελειώσουμε:

*Καστελόριζο. Ανήκει στη Μεσόγειο,αλλά είναι ελληνικό,δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε ότι παίζει κάποιο ρόλο στον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης,ήταν περίπου η θέση που εξέφρασε»

*Παραβιάσεις-υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
Σ’ αυτό το θέμα ο κ.Νταβούτογλου ...οργίασε. Παρουσίασε στους Τούρκους συναδέλφους ανακριβέστατα αριθμητικά στοιχεία, που παρουσιάζουν την Τουρκική ΠΑ,περίπου ...ως αποκλεισμένη εντός της επιράτειάς της!
12.346 πτήσεις «χρέωσε» τη ΠΑ ο κ.Νταβούτογλου και μόλις 2.843 πτήσεις για τους Τούρκους. Το «τέχνασμα» του Α.Νταβούτογλου,μοιάζει απλοϊκό για έναν πολιτικό του μεγέθους που λένε κάποιοι ότι έχει. Για την ελληνική ΠΑ μετρά ακόμη και τις πτήσεις ...δοκιμών –και πάλι δεν φθάνουν αυτές τις ώρες- και για τη Τουρκική ,μόνο τις πτήσεις που γίνονται εντός της επικράτειάς της για εκπαιδευτικούς σκοπούς κι όχι και τις πτήσεις στο Αιγαίο.
Και για να τελειώνουμε με το διαχρονικό «ανατολίτικο παραμύθι» της «αποκλεισμένης Τουρκίας» που δήθεν δεν έχει ζωτικό χώρο για να ασκηθούν τα αεροσκάφη της στο Αιγαίο. Ας μας πει ο κ.Νταβούτογλου ποιες περιοχές του Αιγαίου, έχουν δεσμευμένες επί 365 ημέρες το χρόνο οι Τούρκοι. Ας μας δείξει σ΄ ένα χάρτη τη περιοχή,για να διαπιστώσουμε όλοι ότι η Άγκυρα ,συστηματικά και προκλητικά έχει κόψει το Αιγαίο στη μέση έχοντας διαρκώς δεσμευμένες περιοχές από τη Χαλκιδική έως της Κρήτη!
Όσο για τα νούμερα των πτήσεων; Δημοσιεύουμε τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, για τις παραβιάσεις του 2010. Μόνο τα αεροσκάφη που μπήκαν στο Αιγαίο ,φθάνουν τις 3.030!


• «Αβλαβείς διελεύσεις». Κατά το κ.Νταβούτογλου, ένα πολεμικό πλοίο που αποπλέει από το Λίβανο, έχει προορισμό τη Σμύρνη και φθάνει εκεί μέσω Σουνίου, κάνει ...αβλαβή διέλευση.
• «Και τα ελληνικά μαχητικά κάνουν υπερπτήσεις», είπε στο MEGA, κάνοντας μέχρι και το Γιάννη Πρεντεντέρη να γελάσει και να ρωτήσει πάνω από που πετάνε τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Απάντηση δεν πήρε και δεν πήραμε.

Και τέλος επανέλαβε την χωρίς ουσία πρόταση για άρση του casus belli...με αντάλλαγμα να «χαρίσουμε» το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια. Θυμίζει το γνωστό «τα δικά μας,δικά μας και τα δικά σας,δικά μας».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ