Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι απόρρητες αναφορές για τους επίδοξους πραξικοπηματίες!Ποιοι ανησυχούν;

05.06.2011 | 12:21
Οι απόρρητες αναφορές που έστελναν στον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αβέρωφ, οι αξιωματικοί οι οποίοι είχαν αναλάβει να παρακολουθούν αξιωματικούς που προετοίμαζαν …πραξικόπημα για τις 26 Φεβρουαρίου 1981 είναι αποκαλυπτικές.Κάποιοι πρέπει να έχουν αρχίσει να ανησυχούν ιδιαίτερα από τα όσα αποκαλύπτονται 30 χρόνια μετά.

Μερικές απ΄ αυτές δημοσιεύονται στο Έθνος της Κυριακής,αλλά υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές. Σ΄ αυτές τις αναφορές τις οποίες σχολίαζε ο ίδιος ο Αβέρωφ με χειρόγραφες σημειώσεις του ,με τις οποίες έδινε και σχετικές εντολές υπάρχουν ονόματα αξιωματικών.


Τα όσα γράφουν οι αξιωματικοί στις απόρρητες αναφορές τους προς τον Αβέρωφ,είναι συγκλονιστικά. Προκύπτει ότι διοικητές δεν εμπιστεύονταν τους ίδιους τους αξιωματικούς τους οι οποίοι προετοίμαζαν “ενέργεια” για να αποφευχθεί όπως έλεγαν η άνοδος του Παπανδρέου στην εξουσία.

Η …ενέργεια δεν εκδηλώθηκε ποτέ ,αφού το δίκτυο Αβέρωφ είχε κάνει αιαθητή τη παρουσία του και οι επίδοξοι πραξικοπηματίες είχαν λαβει το μήνυμα. Πολλοί απ΄ αυτούς αποσρατεύτηκαν όμως πολλοί άλλοι συνέχισαν την καριέρα τους στο στρατό χωρίς καμία επίπτωση.Κάποιοι ανέβηκαν και πολύ ψηλά μάλιστα στη πυραμίδα της ιεραρχίας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ