Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι βουλευτές φεύγουν και ο πρωθυπουργός πάει Πρόεδρο!

14.06.2011 | 19:04
Σοκ προκάλεσε στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η ξαφνική και αναπάντεχη επιστολή παραίτησης του βουλευτή Φλώρινας, Γιώργου Λιάνη, ο οποίος δηλώνει ότι παραιτείται πλέον από το ΠΑΣΟΚ και παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής, καθώς όπως σημειώνει δεν προτίθεται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η έκτακτη  συνάντηση του πρωθυπουργού με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο στη μία το μεσημέρι, έχει φουντώσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού αλλά και εκλογών!


Αναλυτική η επιστολή παραίτησης από το ΠΑΣΟΚ του κ. Λιάνη στον Πρόεδρο της Βουλής


Mε λύπη, ομολογουμένως με πάρα πολύ λύπη, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας. 

Είναι κυρίως θέμα συνείδησης

Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς.

Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχτηκαν μάταιες για τους Έλληνες.

Μάταιες γιατί οδήγησαν στο μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο. 

Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο.

Ψήφισα το Μνημόνιο 1 γιατί πράγματι πίστευα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και ότι χιλιάδες Έλληνες δεν θα' χαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις. Για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα. 

Το μεσοπρόθεσμο σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση του φόρου, καθιέρωση πρόσθετου τέλους κι έκτακτη εισφορά. Δηλαδή επιδρομή στα εισοδήματα αναδρομικά και για μία πενταετία.

Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Κι αυτά δεν τα διαθέτω. 

Στον ένα χρόνο που πέρασε επλήγησαν οι μικροί, οι δημιουργικοί, οι παραγωγικοί και έμειναν άθικτοι οι μεγάλοι και οι αντιπαραγωγικοί. Αυτά τα μέτρα δεν μας τα ζητάει η Τρόικα που είχε δηλώσει ότι τα όρια φορολόγησης έχουν εξαντληθεί. Αυτά τα μέτρα τα επιβάλλουμε μόνοι μας. 

Αν η Ελλάδα βρίσκεται όντως στο χείλος της καταστροφής όπως και πάλι λέγεται και τη σώζει μόνο το Μνημόνιο 2, αυτό πρέπει να είναι μία απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων. Κύριε πρόεδρε,

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά η ευθύνη για να σωθεί η Ελλάδα να μετακυλίεται στους ώμους των βουλευτών που αν τολμήσουν και έχουν διαφορετική γνώμη, τότε θα πέσει το κεφάλι τους από την κομματική γκιλοτίνα.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ