Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται παρά τους βομβαρδισμούς.

26.03.2011 | 19:51
Οι πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις επιτίθενται στην πόλη Μισράτα από τα δυτικά και τα ανατολικά, δήλωσε σήμερα στο Ροιτερς ένας εξεγερμένος.

   

"Οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στην Μισράτα από την δυτική και την ανατολική πλευρά. Γίνεται ισχυρός βομβαρδισμός", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο εξεγερμένος που ονομάζεται Σααντούν. 

   

Είπε επίσης ότι από τα δυτικά, τάνκς κινούνται από τις παράκτιες

    οδούς προς την πόλη.

"Προσπαθούν επίσης, να φέρουν εκεί στρατιώτες", πρόσθεσε.

   

"Από τα ανατολικά, βομβαρδίζουν με όλμους και πυροβολικό

    το λιμάνι και τις περιοχές γύρω από αυτό. Υπάρχει η κύρια δεξαμενή καυσίμων στο λιμάνι η οποία τροφοδοτεί το κεντρικό τμήμα της πόλης και (υπάρχουν)

    επίσης, χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως Αιγύπτιοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εργασίες τους και μένουν στο λιμάνι ελπίζοντας για διάσωση", τόνισε. 

   

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι δήλωσαν πάντως σήμερα ότι συνεχίζουν την προέλαση τους προς τα δυτικά και ανακατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα, ενώ μια δημοσιογράφος που ταξιδεύει μαζί τους επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες τους βρίσκονται στο κέντρο αυτής της πόλης που βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Αζνταμπίγια (ανατολικά).

Ερωτηθείς τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εξεγερμένος που βρίσκεται στον τομέα αυτό, ο Αμπντελσαλάμ αλ Μααντάνι, δήλωσε ότι η πόλη έχει ανακαταληφθεί: "Βρισκόμαστε στο κέντρο της Μπρέγκα", τόνισε.

"Οι δυνάμεις του Καντάφι υποχώρησαν. Θα είναι τώρα στο αλ-Μπισέρ (30 χλμ. δυτικά της Μπρέγκα) και οι εξεγερμένοι προελαύνουν επίσης προς αυτήν τη ζώνη", πρόσθεσε.

Δυτικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα εναντίον διαφόρων στόχων των κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης Μιζουράτα την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, την ώρα που οι δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδιζαν την πόλη, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

   

"Τα συμμαχικά αεροσκάφη πετούν στον ουρανό πάνω από τη Μιζουράτα και έχουν βομβαρδίσει θέσεις των δυνάμεων (του Καντάφι) στα περίχωρα", δήλωσε τηλεφωνικώς από τη Μιζουράτα στο Ρόιτερς ο Αμπντελμπάσετ.

   

"Ο βομβαρδισμός της Μιζουράτα έχει τώρα χαλαρώσει. Νωρίτερα υπήρχε σφοδρός βομβαρδισμός. Γνωρίζουμε ότι τα συμμαχικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει διάφορες επιδρομές και έχουν βομβαρδίσει διάφορες θέσεις στα περίχωρα. Γνωρίζουμε ότι βομβάρδισαν αποθήκη πυρομαχικών μέσα σε αεροπορική βάση (νότια της πόλης)", προσέθεσε ο ίδιος. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ