Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι έφεδροι καταδρομείς τρέχουν υπερμαραθώνιο

31.08.2012 | 12:12
Για τρίτη συναπτή  χρονιά οι Έφεδροι Ενεργοί Πολίτες-Οπλίτες   του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ. εμφορούμενοι από το Καταδρομικό πνεύμα στην πιο απόλυτη του έκφραση, αναμετρώνται με το ακατόρθωτο, σε μια μοναδικών διαστάσεων και χαρακτήρα πορεία - Περίπολο Μακράς Ακτίνας Δράσης, μέσα από τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας τούτη τη φορά.

Στο πλαίσιο της «δια του παραδείγματος» αντιμετώπισης των φαινομενικά ανυπέρβλητων δυσκολιών  της καθημερινότητας, ο Π.Σ.Ε.Ε.Δ/Σ.Α.Κ , διοργανώνει μεταξύ 28ης Αυγούστου και 2ας Σεπτεμβρίου 2012, τον «3ο Υπερμαραθώνιο - Περίπολο Μακράς Ακτίνας Δράσης - ΟΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ», εγχείρημα μνημειώδες, αφού καλύπτει μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, με αφετηρία τον ιερό χώρο των Δελφών στην αγκαλιά  του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, και δια μέσου των ορέων ΚΙΡΦΗ, ΕΛΙΚΩΝ, ΚΙΘΑΙΡΩΝ, ΠΑΣΤΡΑ, θα έχει  κατάληξη την ΠΑΡΝΗΘΑ.

H εκκίνηση του «ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2012» θα δοθεί στους Δελφούς την Τρίτη 28 Αυγούστου και ώρα 15.30, μπροστά από τον Αρχαιολογικό Χώρο, με την παρουσία των Τοπικών Αρχών και αντιπροσωπειών από τις τοπικές οργανώσεις Αποστράτων και Εφέδρων.

Η πορεία στην οποία θα συμμετάσχουν Αθηναίοι Καταδρομείς, Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες, με μέσο όρο ηλικίας άνω των 40 ετών, είναι πρωτοφανής και πρωτοποριακή στον χαρακτήρα της, αφού όχι μόνο  ακολουθεί εξ ολοκλήρου ορεινά μονοπάτια και διαδρομές,  αλλά προσδίδει και νέες διαστάσεις με την χάραξη Νέων μονοπατιών, απαραίτητων στην Δασοπυρόσβεση, δράσεις αναγκαίες  για τη χώρα μας που μαστίζεται και εφέτος από δυσπρόσιτες Δασικές πυρκαϊές. 

Ο φετινός «Υπερμαραθώνιος» έρχεται ως φυσική συνέχεια των απόλυτα επιτυχημένων προηγηθέντων «Υπερμαραθωνίων», αυτών του 2010 και του 2011, οι οποίοι διεξήχθησαν  αντίστοιχα, στην περιοχή  Ολύμπου-Κισσάβου-Μαυροβουνίου-Πηλίου (μεταξύ 14 και 17 Αυγούστου 2010, 130 χλμ συνολικά, με 9μελή ομάδα) καθώς και στην Δυτ. Μακεδονία (μεταξύ 14 και 17 Αυγούστου 2011, 120 χλμ. συνολικά και πάλι από 9μελή ομάδα).

Οι Αθηναίοι Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες- -Αθλητές, βαδίζοντας 15 ώρες καθημερινά, και καλύπτοντας 40 χλμ. ημερησίως,  κατά κανόνα υπό συνθήκες καύσωνα,  από βουνό σε βουνό,  χωρίς ύπνο σχεδόν, εφοδιασμένοι με ξηρά τροφή και ότι πέραν αυτής τους προσφέρει η φύση,  με υψομετρικές διακυμάνσεις απότομες που καταπονούν ακόμα και καταξιωμένους  ορειβάτες, είχαν και έχουν σκοπό να καταδείξουν το Καταδρομικό πνεύμα (όποιος θέλει μπορεί και δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα) , τον Εθελοντισμό , και την αξία του Εφεδρικού κινήματος.

Συγχαίρουμε τους νικητές-συμμετέχοντες του «Υπερμαραθωνίου 2012»  και της Ζωής,  και τους τιμούμε και κατά την άφιξη τους την Κυριακή  2 Σεπτεμβρίου στην Πάρνηθα ώρα 19.30 στον υπαίθριο χώρο του Καζίνο Πάρνηθος, στον Τερματισμό του «Υπερμαραθωvίου 2012» με την παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.
 
 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ