Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εξεγερμένοι θέλουν να αποκλειστεί ο Καντάφι...στην έρημο.

24.06.2011 | 06:11
Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη έχουν έμμεσες επαφές με εκπροσώπους των αρχών στην Τρίπολη και μελετούν το ενδεχόμενο να παραμείνει στη Λιβύη ο Μοάμαρ Καντάφι εάν εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε ο Μαχμούντ Σαμάμ, εκπρόσωπος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.

   

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό, για την ύπαρξη επαφών μεταξύ των εξεγερμένων και της εξουσίας, ο κ. Σαμάμ απάντησε: "Ναι, γίνονται επαφές μέσω μεσολαβητών. Αλλά αυτές οι επαφές και διαπραγματεύσεις δεν γίνονται ποτέ άμεσα. Εχουν γίνει κατά καιρούς, είτε στη Νότια Αφρική, είτε στο Παρίσι, όπου ο Καντάφι προσφάτως έστειλε έναν εκπρόσωπό του, για να μιλήσει μαζί μας".

   

"Συζητούμε μαζί τους τους μηχανισμούς αποχώρησης του Καντάφι" συνέχισε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων επαναλαμβάνοντας ότι η συμμετοχή του Καντάφι και των μελών της οικογένειάς του σε μια μελλοντική κυβέρνηση στη Λιβύη "αποκλείεται κατηγορηματικά".

   

"Θεωρούμε ότι ο Καντάφι θα πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του, ή έστω να αποδεχτεί να αποχωρήσει και να καταφύγει σε μια απόμακρη λιβυκή περιοχή. Δεν έχουμε αντίρρηση να αποσυρθεί σε μια λιβυκή όαση, υπό διεθνή επίβλεψη", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

    "Επιπλέον, η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε τεχνοκράτη ή κάποιον αξιωματούχο, που δεν έχει αίμα στα χέρια του, για τη σύσταση μια προσωρινής κυβέρνησης, που θα πρέπει να οργανώσει τις εκλογές" είπε ο κ. Σαμάμ.

   

Ωστόσο σήμερα στη Βεγγάζη ο επικεφαλής των εξεγερμένων Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ, που του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε στην εφημερίδα Φιγκαρό ο κ. Σαμάμ, δήλωσε μέσω διερμηνέα: "Δεν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες επαφές με το καθεστώς του Καντάφι".

   

Οι λιβυκές αρχές πάντως ανέφεραν ότι υπάρχουν επαφές με τους εξεγερμένους ενώ και στα μέσα Ιουνίου ο ρώσος απεσταλμένος Μιχαήλ Μάργκελοφ έκανε λόγο "για επαφές της Τρίπολης με τη Βεγγάζη", με στόχο να βγεί η χώρα από την κρίση . 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ