Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι έρευνες της Κύπρου,ενέχουν κινδύνους",λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

15.09.2011 | 00:32
 Οι "μονομερείς πρωτοβουλίες" της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και οι έρευνες για την άντληση πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο ενέχουν σοβαρούς κινδύνους, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι. 

   

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο κ. Αταλάι τόνισε ότι οι Ελληνοκύπριοι θα έπρεπε να απέχουν από ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη λύση του Κυπριακού. Προϋπόθεση για την λύση του Κυπριακού είναι η εποικοδομητική στάση των Ελληνοκυπρίων, είπε ο κ Αταλάι, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση όσο συνεχίζεται η "άδικη απομόνωση" των Τουρκοκυπρίων 

   

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε πως αν υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του έτους θα δημιουργηθεί ένα νέο εταιρικό κράτος το οποίο θα αναλάβει και την προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, εξέλιξη που «θα έδινε νέα ώθηση και στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ» και πρόσθεσε πως η Τουρκία θέλει τη λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του 2011 και τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων για την λύση του θα έχει συμφωνηθεί τον προσεχή Ιανουάριο. 

   

Τέλος, ο κ. Αταλάι που αναχώρησε για επίσημη επίσκεψη στα κατεχόμενα, είπε ότι η Τουρκία θα ολοκληρώσει το έργο της μεταφοράς πόσιμου νερού στην Κύπρο έως το 2014, ενώ ήδη σχεδιάζονται και άλλα έργα υποδομής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ