Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι από το εκλογικό αποτέλεσμα.Σε τι πρέπει άμεσα να συμφωνήσουν τα κόμματα

07.05.2012 | 00:01


Μίλησαν για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Εθνικής Ενότητας οι πρόεδροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Για προσπάθεια συνεννόησης έκανε λόγο και ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από ποιους θα αποτελείται αυτή η κυβέρνηση ,ποια θα είναι η χρονική της διάρκεια,ποιοι θα συμμετέχουν είναι θέματα δευτερεύοντα. Το κύριο είναι να επιτελέσει την αποστολή της και να είναι πράγματι σωτήρια.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομία όπου το μήνυμα του κόσμου προς την πολιτική που επιχείρησαν να επιβάλουν οι δανειστές είναι πλέον σαφές:ως εδώ.Και το αποτέλεσμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το αξιοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ως ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο κυρίως προς τους Γερμανούς,οι οποίοι πρέπει μετά τη χθεσινή διπλή ήττα σε Γαλλία και Ελλάδα να σοβαρευτούν. Αυτή είναι η ευκαιρία.Υπάρχουν όμως και κίνδυνοι.

Υπάρχουν θέματα που δεν συζητήθηκαν στην προεκλογική περίοδο και δεν είναι άλλα από τα εθνικά. Σε 15 ημέρες στο ΝΑΤΟ το θέμα των Σκοπίων θα μας απασχολήσει και η κινητικότητα που παρατηρείται στη γειτονική Τουρκία είναι άκρως ανησυχητική.Γενικώς η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι εύκολη.

Σ΄ αυτά τα θέματα πρέπει όλα τα κόμματα να βρουν κοινή γραμμή και θέσεις,ανεξάρτητα από τις πολιτικές διεργασίες που θα αρχίσουν από σήμερα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.Πρέπει με κάθε τρόπο η “εθνική ατζέντα” να μείνει έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και να γίνει σαφές και ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Ελλάδα στα εθνικά της θέματα ακόμη και χωρίς κυβέρνηση ,κυβερνάται.

Δεν αναφερόμαστε τυχαία σ΄ αυτά τα ζητήματα. Γιατί δεν αποκλείεται ,αυτά τα θέματα τώρα να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης απ΄όσους θέλουν να μας υποχρεώσουν να δεχτούμε το δικό τους δρόμο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ