Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ισραηλινές αρχές κατεδαφίζουν έργα κι υποδομές στα Παλαιστινιακά Εδάφη που χρηματοδότησαν χώρες της ΕΕ

14.05.2012 | 09:18

Οι αρχές του Ισραήλ κατεδάφισαν πέρυσι δεκάδες παλαιστινιακές κατοικίες, δεξαμενές ύδρευσης και υποδομές που είχαν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κεφάλαια και 110 ακόμα τέτοια έργα απειλούνται, καταγγέλλουν σε μια κοινή έκθεσή τους που δημοσιεύεται σήμερα μη κυβερνητικές οργανώσεις.

 Η έρευνα για το θέμα έγινε από τοπικές και διεθνείς ΜΚΟ με την επίβλεψη του γραφείου του ΟΗΕ για το συντονισμό σε ό,τι αφορά ανθρωπιστικά θέματα, του Ocha. Δημοσιεύθηκε μόλις πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Ocha, 620 κατασκευές καταστράφηκαν το 2011 από το Ισραήλ στην Δυτική Όχθη, εξ αυτών 62 που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   Περίπου τα 600 κτίρια και τα έργα υποδομής που καταστράφηκαν βρίσκονταν στην περιοχή C της Δυτικής Όχθης, όπου το Ισραήλ έχει πλήρη έλεγχο. Τα υπόλοιπα 20 βρίσκονταν στην περιοχή B, όπου τον έλεγχο μοιράζονται το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή.

   Ο Ισραηλινός στρατός εξήγησε ότι είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις διαταγές κατεδάφισης που εκδίδονται εάν ανεγείρονται κτίσματα και υποδομές χωρίς άδειες.

Για την Εμανουέλ Μπενάνι, της οργάνωσης CCFD - Terre Solidaire, "η καταστροφή έργων που χρηματοδοτεί η ΕΕ και ο εκτοπισμός των παλαιστίνιων που βρίσκονται υπό κατοχή παραβιάζουν τις συνθήκες της Γενεύης. Η ΕΕ θα όφειλε να πάρει μια θέση υπέρ του σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου".

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ