Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα είναι πολιτικό κόλπο".

05.12.2010 | 19:59
Ο ιδρυτής του WikiLeaks θα αντιμετωπίσει σθεναρά τις κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που του προσάπτουν, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, ο οποίος τις χαρακτήρισε "πολιτικό κόλπο", το οποίο έχει ενορχηστρωθεί από αξιωματούχους στη Σουηδία, ενδεχομένως και καθ' υπαγόρευσιν των ΗΠΑ.

    "Δεν μου διαφεύγει ότι η Σουηδία είναι μία από τις χώρες αυτές που διέθεσαν το έδαφός τους για τις πτήσεις μεταφοράς", είπε στην τηλεόραση του BBC ο δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ, Μαρκ Στέφενς, αναφερόμενος στην μεταφορά αεροπορικώς υπόπτων για τρομοκρατία σε άλλες χώρες, όπου και βασανίστηκαν.

    Ο Στέφεν είπε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του Ασάνζ αποσύρθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά επαναδιατυπώθηκαν "μετά τη μεσολάβηση ενός σουηδού πολιτικού".

    "Δείχνει να είναι ένα πολιτικό κόλπο. Περισσότερο ανησυχώ για τα πολιτικά κίνητρα που φαίνεται να κρύβονται πίσω από αυτό", είπε.

    Ο Ασάνζ, που δεν είναι σαφές το που βρίσκεται, εξακολουθεί να ανησυχεί για την ασφάλειά του, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

    "Έχουμε ακούσει πολλές έμμεσες αναφορές ότι πρέπει να δολοφονηθεί, πάλι από αξιόπιστες πηγές ανά τον κόσμο. Αμερικανοί, υψηλά ιστάμενοι, όπως η Σάρα Πέιλιν, έχουν κάνει έκκληση στις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις να τον κυνηγήσουν και να τον δολοφονήσουν".

   

Τραπεζικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για να κλείσουν έναν λογαριασμό, τον οποίο έχει ανοίξει στην Ελβετία ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

    Ο εκπρόσωπος της τράπεζας Postfinance, Μαρκ Αντρέι, δήλωσε στην εφημερίδα NZZ am Sonntag ότι για να παραμείνει ο λογαριασμός του ανοιχτός ο Ασάνζ θα πρέπει να αποδείξει ότι διαμένει στην Ελβετία, έχει ιδιοκτησία στη χώρα ή επιχειρηματικές συναλλαγές εκεί.

    Ο ιστότοπος WikiLeaks ζητεί να στέλνονται δωρεές στο λογαριασμό της Postfinance για το αποκαλούμενο "Ταμείο Υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ".

   

Δύο άλλοι λογαριασμοί, ένας στην Ισλανδία και ένας στη Γερμανία, επίσης αναφέρονται στον ιστότοπο για άλλου είδους οικονομικές συνεισφορές.

    Επίσης, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελβετία, Ντόναλντ Μπάγιερ, δήλωσε στην εφημερίδα Sonntag ότι η ελβετική κυβέρνηση δεν πρέπει να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ.

   

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ