Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν κέντρα των αντικαθεστωτικών στην κεντρική και την ανατολική Συρία

11.06.2012 | 11:32

Τα συριακά στρατεύματα βομβαρδίζουν σήμερα περιοχές που θεωρούνται προπύργια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ενώ παράλληλα διεξάγονται συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και των αντικαθεστικών. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να βομβαρδίσει τη Ραστάν στην επαρχία της Χομς. Οι καθεστωτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν επίσης την περιοχή Ντέιρ αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, ύστερα από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Σύμφωνα με τις αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που καταγράφουν τα κρούσματα βίας ανά τη Συρία, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της Ντέιλ αλ Ζουρ.

Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των ανταρτών στην επαρχία Χομς, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στα περίχωρα της γειτονικής επαρχίας Χάμα.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από τη Συρία δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, καθώς η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στους περισσότερους ξένους δημοσιογράφους.

"Καλούμε τους παρατηρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν άμεσα την Χομς για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι χρησιμοποιούνται αεροπορικές δυνάμεις για να βομβαρδίσουν περιοχές εντός της Χομς", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Όμαρ Χόμσι.

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ βρίσκονται στη Συρία από τον Απρίλιο για να επιβλέψουν την εφαρμογή της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε με την διαμεσολάβηση του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Άναν, το σχέδιο του οποίου--μεταξύ άλλων-- ζητεί τον άμεσο τερματισμό της βίας και την πρόβαση για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις βίαιες συγκρούσεις, ανάμεσά τους μέλη του προσωπικού ασφαλείας και αντικαθεστωτικοί, από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ