Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι στρατηγοί προσπαθούν να απαλλάξουν κατηγορούμενους για τη ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

18.02.2011 | 14:09
Σχέδιο κυβέρνησης για απαλλαγή υπόπτων για “βαριοπούλα” και καταδικη μόνο του κυρίως υπόπτου Στρατηγού ε.α. Cetin Dogan
 Πληροφοριες για κινησεις που φερεται να σχεδιαζει η Τουρκικη κυβερνηση νγια να ''διευθετηθει'' η υποθεση της  υποθεση του σχεδιου ''Βαριοπουλα'' παρουσιαζει η εφημεριδα  Bugun. Συγκεκριμενα αναφέρει ότι έπειτα από την σύλληψη 163 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών για την υπόθεση «Βαριοπούλα» το τουρκικό ΥΠΕΘΑ επεξεργάζεται σχέδιο για την απαλλαγή των υπόπτων και καταδίκη μόνο του πρωταίτιου στρατηγού ε.α. Cetin Dogan .
 
 Συμφωνα με το ρεπορταζ της εφημεριδας ιθύνων νους του σχεδίου είναι ο νομικός σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Hifzi Cubukcu  και το σχέδιο προβλέπει εισαγωγή τροπολογιών στον νόμο ώστε να διωχθεί μόνο ο πρωταίτιος της συνομωσίας Dogan. Η εφημερίδα σημειωνει επίσης ότι ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ Vecdi Gonul συζήτησε το θέμα με τον Αντιπρόεδρο Cemil Cicek και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Sadullah Ergin και σχημάτισε ειδική ομάδα νομικών για την επεξεργασία του σχεδίου.
 
Τελος να σημειωθει οτι ο  αρθρογράφος της Bugun, κ.Erhan Basyurt  επισημαίνει ότι οι τροπολογίες που σχεδιάζονται μπορεί να αποβούν εις βάρος της κυβέρνησης, καθώς σχέδια πραξικοπημάτων μπορεί να επανεμφανιστούν στον μέλλον αν είναι γνωστό ότι μόνο ο πρωταίτιος τους θα παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ