Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05.12.2011 | 09:49

Οι συναντήσεις Μπάιντεν στην Αθήνα και η ατζέντα των συνομιλιών

Επί τάπητος θα τεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, η πορεία του Κυπριακού, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας θα έχει σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφθασε την Κυριακή το απόγευμα στην Ελλάδα, προερχόμενος από την Τουρκία.

Στις 11 το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και στις 12.00 θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα μεταφέρει στους συνομιλητές του τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Επί τάπητος θα τεθούν επίσης οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, η πορεία του Κυπριακού, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Μπάιντεν απηύθυνε χθες νέα έκκληση για άμεση δράση με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη πρόοδος για την αντιμετώπιση της κρίσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται το υψηλό κόστος της αποτυχίας.

«Πιστεύω πως όσο πιο σαφές γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και ο χρόνος εξαντλείται, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, ... τότε είναι περισσότερο πιθανό να λάβει κανείς ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις» παρατήρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Μπάιντεν στο Φανάρι. " Ο Βαρθολομαίος μαζί με τον Μαντέλα είναι η πιο σημαντική προσωπικότητα που γνώρισα"

Δηλώσεις Μπάιντεν στη Ηürriyet " Aνοίξτε τη Θεολογική Σχολή τώρα" . Αkşam "Πανικός για σεισμό"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ