Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι τουρκοκύπριοι διαμαρτύρονται και για το νέο πρέσβη της Άγκυρας.

13.02.2011 | 01:48
Τα πολιτικά κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην κατεχόμενη Κύπρο εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με τον διορισμό ως πρεσβευτή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα του νησιού τουΧαλίλ Ιμπραήμ Ακτσά.
Ο διορισμός του θεωρείται ένδειξη ότι η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να συνεχίσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που προκάλεσε τις διαδηλώσεις στο νησί, και την επακόλουθη ένταση μεταξύ Άγκυρας και τουρκοκυπριακής διοίκησης.

«Η στάση της Άγκυρας φαίνεται σαν μια τιμωρία “,λέει ο Μεχμέτ Hasgüler, αναπληρωτής καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Λεύκας και σύμβουλος για τον τουρκοκύπριοΠρόεδρο Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με δήλωσή του στην Hürriyet Daily News & Economic Review.

"Εμείς θα ξεκινήσουμε τη Δευτέρα διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούμε για το διορισμό του Akça. Δεν θα δεχτούμε τον Akça ως πρέσβη. Τα μέλη του κόμματός μου θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία “δήλωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Akça δεν είναι μέλος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και θεωρείται ο αρχιτέκτονας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στα κατεχόμενα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ