Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Οι "ύποπτες" συστάσεις ενός πρώην επαναστάτη.

07.02.2011 | 05:10
Οι «συστάσεις» του κοκκινο-πράσινου Ντάνι Κον Μπετίτ, ηγετικής φιγούρας του Γαλλικού Μάη και συμβιβασμένος ευρωβουλευτής πλέον,αρχίζουν να γίνονται...ύποπτες. Ποιες συστάσεις; Αυτές περί μειώσεως εξοπλισμών. Και γιατί ύποπτες θα πείτε. Μα γιατί απευθύνονται ΜΟΝΟ στην Ελλάδα!

Σ΄ ολες του τις παρεμβάσεις για την Ελλάδα ο κ.Κον Μπετίτ έθετε πολύ σωστά το θέμα της μειώσεως της αγοράς εξοπλισμών από την Ελλάδα. Και επίσης πολύ ορθά κατηγορούσε Γαλλία και Γερμανία για τις αφόρητες πιέσεις που ασκούν στη χώρα μας για αυτές τις αγορές.

Όλοι εδώ στην Ελλάδα χειροκροτήσαμε. Υπήρξαν βέβαια κάποιες ενστάσεις από σοβαρούς ανθτώπους που επεσήμαναν την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του κ.Κον Μπετίτ στη Τουρκία,αλλά ποιος δίνει σημασία σ΄ αυτά. Ο Έλληνας όταν ενθουσιαστεί με κάποιον ή με κάτι δεν δίνει σημασία στις λεπτομέρειες.

Ο κ.Κον Μπετίτ όμως το προχώρησε το ζήτημα:

*Μιλώντας στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,κατηγόρησε την Ελλάδα ...για εθνικισμό!!!

*Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ελλάδα και οτι αγοράζουμε όπλα λόγω ...εθνικισμού!

Ο κ.Κον Μπετίτ είναι στην καλύτερη περίπτωση μπερδεμένος.

Τα όπλα τα αγοράζουμε γιατί υπάρχει απέναντί μας ένας γείτονας που κάθε μέρα μας δείχνει ότι η πρόθεσή του είναι να αλλάξει το νόμιμο καθεστώς που ισχύει στη περιοχή. Ένα γείτονα που η κυβερνήσεις του «κεμαλικές» ή «ισλαμικές» δεν δίνουν μία για την πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού της –άλλο οι δείκτες άλλο η πραγματική οικονομία- και δεν λυπούνται καθόλου να σπαταλάνε δισεκατομμύρια των δισεκατομμυριων για αγορές πανάκριβων όπλων. Μπορεί να μας πει ο κ.Κον Μπετίτ που ακριβώς χρησιμεύουν αυτά τα όπλα στην Άγκυρα; Μήπως εναντίον των Κούρδων; Μα αν το πρόβλημα του Αιγαίου είναι πολιτικό μία φορά –όπως λέει ο Ντάνι- το θέμα των Κούρδων είναι δέκα φορές πολιτικό και ήδη χαμένο για την Τουρκία,άσχετα αν αρνείται να το καταλάβει.

Και τέλος πάντων αν εξαιρέσουμε μία μικρή – και σε ορισμένες περιπτώσεις γραφική- μερίδα δήθεν «εθνικιστών»,μήπως μπορεί να εξηγήσει ο κ.Κον Μπετίτ που ακριβώς έχει εντοπίσει τον «ελληνικό εθνικισμό»; Και τέλος πάντων ο τουρκικός υπαρκτός και καθημερινά εκφραζόμενος εθνικισμός δεν τον ενοχλεί;

Το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι ότι αγόραζε και προφανώς όπως όλες οι χώρες θα συνεχίσει να αγοράζει. Το πρόβλημα είναι αν αγοράζει αυτά που πραγματικά της χρειάζονται ή αν την βάζουν να αγοράζει αυτά που θέλουν οι προμηθευτές της . Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα.
Είπε και κάτι απολύτως σωστό ο Ντάνι του Μάη του 68 .Η ΕΕ να εγγυηθεί τα ελληνικά σύνορα. Έλα που δεν το κάνει ,όμως. Όπως δεν το κάνει το ΝΑΤΟ ,δεν το κάνει κανείς κ.Κον Μπετίτ.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ