Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικολόγοι Πράσινοι: «Φασιστικά κατάλοιπα οι παρελάσεις»

27.10.2011 | 20:46
«Η ημέρα αντίστασης κατά του φασισμού δεν μπορεί να εορτάζεται με φασιστικά κατάλοιπα» αναφέρει ανακοίνωση των «Οικολόγων Πράσινων».

«Ο αναχρονιστικός θεσμός των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων, που πρώτα εισήγαγαν τα φασιστικά καθεστώτα την περίοδο του μεσοπολέμου, εξακολουθεί να επιβιώνει στη σημερινή Ελλάδα. Η ημέρα μνήμης της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εορτάζεται με ασκήσεις υποταγής και ομοιομορφίας της ελληνικής νεολαίας. Η ιστορική μνήμη καλλιεργείται με την εκπαίδευση και τη γνώση και όχι με εμβατήρια και μιλιταριστικούς χαιρετισμούς στις αρχές του τόπου», υποστηρίζουν. Η ανακοίνωση υπογράφεται από τη «Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» των «Νέων Πρασίνων».

Αν κρίνουμε από τις μαθητικές παρελάσεις ,δεν βλέπουμε τίποτα το μιλιταριστικό εδώ και ...πάρα πολλά χρόνια. Για τις στρατιωτικές παρελάσεις,ή μάλλον ότι ...απέμεινε απ΄ αυτές επίσης δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε ότι ενοχλούν τουν πολίτες. Μάλλον ενόχληση προκάλεσε και η περικοπή των μηχανοκίνητων τμημάτων και κυρίως των αεροσκαφών.Και δεν νομίζουμε ότι κάνουμε λάθος στην εκτίμησή μας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ