Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Οικονομία μόνο στους μισθούς των στρατιωτικών.Όχι στα στρατόπεδα.

12.02.2011 | 15:30
Το σωστό να λέγεται. Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση,κατηγρούσε -δικαίως- τη ΝΔ που με ΥΕΘΑ τον Σ.Σπηλιωτόπουλο και Α/ΓΕΣ το Ν.Ντούβα είχαν ανοίξει σε κάθε …ραχούλα και στρατόπεδο. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση ,όχι μόνο δεν τα έκλεισε ,αλλά ανακαινίζει και ανοίγει κι άλλα στρατόπεδα.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων επισημαίνει το παράδοξο του πράγματος:
"Ποιος άραγε δε θυμάται τις καταγγελίες του εναντίον των προκατόχων του υπουργών της ΝΔ, που γέμισαν την Ελλάδα με δεκάδες  Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και διέσπειραν τις μονάδες του ελληνικού στρατού προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και τις ανάγκες πελατειακών σχέσεων των πολιτευτών; Τις δημόσιες δηλώσεις του Ευ.Βενιζέλου, με τις οποίες δεσμεύονταν για περιορισμό των μονάδων, κλείσιμο των άχρηστων Κέντρων Εκπαίδευσης  και δραματικές περικοπές.
Περικοπές που έγιναν μόνο στους μισθούς των μονίμων, στα λειτουργικά έξοδα των μονάδων, μεταβιβάζοντας το κόστος της στρατιωτικής θητείας στους φαντάρους και πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν κάθε στιγμή από την λειψή συντήρηση των εγκαταστάσεων και των στρατιωτικών οχημάτων.
Με τι περίσσευμα θράσους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος ανεβαίνει το Σαββάτο 12-2 στα Γιαννιτσά, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη του ΓΕΣ, προκειμένου να ανακοινώσει τη σύσταση Κέντρου Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού στην πόλη, που θα αντικαταστήσει την 34η Ταξιαρχία, η οποία μεταφέρθηκε στην Άσσηρο; Δηλαδή, στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν περιορίζονται οι μονάδες, αλλά το Πυροβολικό αποκτά ακόμη ένα Κέντρο Εκπαίδευσης εκτός αυτό της Θήβας!
Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική τροχιά και ακολουθεί την πεπατημένη: φορολογικά βάρη στους πολλούς και φτωχούς, άγρια καταστολή όσων αμφισβητούν την άγρια αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική του, εξαγορά ψήφων διαμέσου του άθλιου συστήματος πελατειακών σχέσεων".
Το Δίκτυο όμως αναφέρεται και στη περίπτωση μεταφοράςτου 504 Τ.Π. στο Αμύνταιο.
"Ως γνωστόν «η Ελλάδα είναι περικυκλωμένη από άγριους βαλκάνιους γείτονες οι όποιοι εξοπλίζονται διαρκώς επιθυμώντας να πλήξουν την ακεραιότητα της»! Για αυτό ο ελληνικός στρατός μεταφέρει και ενισχύει μονάδες στα βόρεια σύνορα του που ελλοχεύει ο εκ βορρά κίνδυνος. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μ.Ιωσηφίδης, συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη και τους δύο υπαρχηγούς, τον Αντιστράτηγο Π.Τσολακίδη και το Δ.Λυμπέρη, μετά από προτροπή φυσικά του τοπάρχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, του βουλευτή Φλώρινας Γ.Λιάνη, για να τονίσει την σημαντικότητα της ενίσχυσης του στρατοπέδου στο Αμύνταιο.
Δε μπορούμε να διανοηθούμε τη σημασία που παίζει το στρατόπεδο στο Αμύνταιο στην οργάνωση των πολεμικών σχεδίων του ΓΕΣ, αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε την αγωνία του δημάρχου που κάνει λόγο για την ιδιαίτερη σημασία που έχει το στρατόπεδο για την πόλη και τη γύρω περιοχή, καθώς τα οφέλη από την ενίσχυση της δύναμης του στρατοπέδου Αμυνταίου θα είναι πολλαπλά!
Κοίτα όμως που φτάσαμε: να κάθονται ο Αρχηγός ΓΕΣ και οι δύο Υπαρχηγοί και να συζητούν τις υπηρεσιακές ανάγκες με το δήμαρχο με βάση τις ανάγκες των ιδιοκτητών καφέ μπαρ, των σουβλατζίδικων, των ενοικιαστών διαμερισμάτων και των ξενοδόχων, των εμπόρων και προμηθευτών της μονάδας".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ