Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλα ανοιχτά στα ναυπηγεία. Ακόμη και η πτώχευση!

22.10.2010 | 14:25
Προς νέα αναβολή πάει η τελική υπογραφή για την αγορά των ναυπηγείων από την θυγατρική εταιρεία της Abu Dhabi Mar ,PrinInvest. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο,γιατί το ενδεχόμενο να τιναχτεί η συμφωνία στον αέρα,όσο δεν πέφτουν οι τελικές υπογραφές,είναι κάτι παραπάνω από ανοιχτό. Αυτή τη φορά η αφορμή για την αναβολή έχει να κάνει με τα 250 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να εισπράξουν οι Γερμανοί,για την προκαταβολή των δύο νέων υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Τα χρήματα δεν μπορούν να εκταμιευτούν,λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν. Το ερώτημα είναι γιατί ανακοινώνονται συμφωνίες και λύσεις όταν όλα αυτά τα ζητήματα είναι εκ των προτέρων γνωστά.
Έτσι κι αλλιώς πάντως το θέμα της σωτηρίας των ναυπηγείων έχει μπει σε τελείως διαφορετική λογική που δεν επιτρέπει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους 1200 απλήρωτους από τον Αύγουστο εργαζόμενους. Τους είχαν ότι θα τους αγόραζε ο κολοσσός της Abu Dhabi Mar και τώρα περιμένουν με αγωνία την εταιρεία PrinInvest,να υπογράψει τη συμφωνία,χωρίς να γνωρίζουν το μέλλον,το οποίο πλέον περιλαμβάνει και το σενάριο της πτώχευσης.
Τους είχαν διαβεβαιώσει ότι οι θέσεις εργασίας θα διασφαλιστούν και τώρα ανακαλύπτουν ότι στο ναυπηγείο θα παραμείνουν το πολύ 300 από τους 1200 εργαζόμενους. Όσο για τα σούπερ -γιοτς που θα έφερνε ο Ισκαντάρ Σάφα για επισκευές στο Σκαραμγκά,αποδείχτηκαν όνειρα θερινής νυχτός.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ