Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλι Ρεν:"Τελειώνετε"!

06.11.2011 | 16:52
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αύξησε σήμερα την πίεση προς την Ελλάδα ζητώντας από τη χώρα να δημιουργήσει άμεσα μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. 

   

"Ζητήσαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις", δήλωσε ο κ. Ρεν στη συνέντευξή του. 

   

"Γίνεται δουλειά στη Αθήνα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και χρειαζόμαστε μία πειστική έκθεση σχετικά από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αύριο στο Eurogroup", πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. 

   

Υπογράμμισε ότι το τωρινό κοινοβούλιο της Ελλάδας πρέπει πρώτα να επικυρώσει το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της χώρας και να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση του δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

   

"Είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν στη διαπραγμάτευση του δεύτερου προγράμματος (διάσωσης), στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση του χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, και να επικυρώσουν στο κοινοβούλιο το νέο πρόγραμμα, αλλά και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του", πρόσθεσε ο κ. Ρεν. 

   

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας αισθάνονται ότι "την προηγούμενη εβδομάδα διερράγη η εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα, γεγονός που σήμαινει ότι η χώρα πήρε από μόνη της ένα δρόμο που θα μπορούσε να την οδηγήσει εκτός ευρωζώνης". 

   

"Δεν το επιθυμούμε αυτό, όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα και να σώσουμε το ευρώ", κατέληξε ο κ. Ρεν. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ