Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα:"Όσοι σκέφτονται αν έπρεπε να πυροβολήσουμε τον Οσάμα,χρειάζονται γιατρό".

09.05.2011 | 05:20
 Τα μακρύτερα 40 λεπτά της μέχρι τώρα ζωής του, ομολόγησε ότι έζησε όσο διαρκούσε η επιχείρηση " Τζερόνιμο ", όπως ήταν ο κωδικός της καταδρομικής ενέργειας των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

   

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, ότι μετά την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, παρουσιάζεται τώρα η ευκαιρία για να δοθεί το " τελειωτικό κτύπημα " και στην Αλ Κάϊντα.

   

Όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ο θάνατος του ηγέτη της και τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που κατάσχεσαν οι κομάντο των ΗΠΑ από το καταφύγιο του Άραβα αρχιτρομοκράτη, φέρνουν την Αλ Κάϊντα σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση και τώρα παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία στη χώρα του να δώσει το " τελειωτικό χτύπημα ".

   

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή " 60 Λεπτά ", του δικτύου CBS ο Ομπάμα, αποκάλυψε ότι την ώρα της εκτέλεσης του Λάντεν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο κρυσφήγετό του ήταν ανοικτοί, αλλά επεσήμανε ότι " Αυτό δεν σημαίνει ότι θα νικήσουμε την τρομοκρατία ". Εν τούτοις δε δίστασε να παραδεχτεί ότι " Νομίζω όμως ότι τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση ".

   

Παράλληλα σε ερώτημα - πρόκληση ενός εκ των τριών παρουσιαστών της εκπομπής αν θεωρεί ότι έγινε το σωστό από πλευράς των Αμερικανών στρατιωτών καθώς ο Λάντεν ήταν άοπλος, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε χαρακτηριστικά ότι όποιος προβληματίζεται για το αν έπρεπε να εξοντωθεί ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα " πρέπει να πάει να τον κοιτάξει γιατρός ". Σε ότι δε αφορά τον ίδιο, δήλωσε ότι " δεν έχασε και τον ύπνο του " εξαιτίας του θανάτου του Άραβα τρομοκράτη, καθώς είναι πεπεισμένος ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ