Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Onalert επιβεβαίωση για την άσκηση των Τούρκων στο Αιγαίο.

10.05.2011 | 06:09
Κατόπιν εορτής το ΓΕΕΘΑ ,αποφάσισε να ενημερώσει για “την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας” κατά τη διάρκεια άσκησης έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Το Onalert με εκτενέστατο άρθρο του κ.Χρήστου Μηνάγια σας είχε ενημερώσει από το Σάββατο για το θέμα. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο πατώντας εδώ.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε:


Σχετικά με την Τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR) με την ονομασία Αστέρι της Ανατολής (Anadolu Yıldızı 2011) που εκτελέστηκε από 4 έως 5 Μαίου 2011 το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει τα εξής:
Η Τουρκία ως οφείλει και απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο ζήτησε από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές την έγκριση περιοχής εντός του FIR Αθηνών, σε διεθνή ύδατα για την διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων αρχών εξέδωσε ΝΟΤΑΜ-έγκριση με τις ακόλουθες επισημάνσεις:
 Απαίτηση υποβολής σχεδίων πτήσης από όλα τα ιπτάμενα μέσα που συμμετέχουν στην άσκηση.
 Υποχρέωση πτήσης όλων των ιπτάμενων μέσων πέραν των 10 ΝΜ του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
 Υπεύθυνο κέντρο εντός του Αθήνα FIR είναι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Πειραιά.
Την ημέρα διεξαγωγής της άσκησης όλα τα με παραβατική συμπεριφορά ίχνη που εισήλθαν εντός του FIR Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου αυτών που μετείχαν στην άσκηση, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν κατά πάγια πρακτική.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ