Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οργισμένο μήνυμα Ερντογάν στην ΕΕ: Game over! Μας θέλετε ή όχι στην ΕΕ;

01.10.2016 | 19:10
 Μετά τις προκλήσεις σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάννης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στρέφεται κατά του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας το οργισμένο μήνυμά του και καλώντας την Ένωση να πάρει άμεσα θέση. Θέλει ή όχι την ένταξη της Τουρκίας στους κόλπους της;

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά στην Εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα, υπογράμμισε μάλιστα ότι “Φτάσαμε στο τέλος του παιχνιδιού”.

Σύμφωνα με τον ίδιο “δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο προκειμένου η Τουρκία να γίνει ένα κράτος μέλος (κι) εάν η ΕΕ το επιθυμεί, εμείς είμαστε έτοιμοι. Εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν με ή χωρίς την Τουρκία” σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

“Το γεγονός ότι μας άφησαν να περιμένουμε επί θύραις εδώ και 53 χρόνια μαρτυρά τις προθέσεις τους απέναντί μας” εκτίμησε, καλώντας τα κράτη μέλη να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

“Η συμπεριφορά της Ευρώπης είναι ίδια με κάποιου που δεν θέλει να τηρήσει την υπόσχεσή του που έδωσε στην Τουρκία” επισήμανε επίσης ο Τούρκος ηγέτης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε «τις διακηρύξεις της Ένωσης, ιδίως εκείνες σχετικά με την μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας, που συνιστά ένα θέμα επιβίωσης για την Τουρκία', καταγγέλλοντας ότι η ΕΕ “επιχειρήσει να το θεσπίσει σε κριτήριο στην διαδικασία ένταξης”.

“Η Τουρκία τήρησε πάντα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρώπη” έκρινε ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος επιπλέον υπενθύμισε ότι η άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας από τους Τούρκους υπηκόους προκειμένου να μεταβούν στην ΕΕ θα πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο, έναν “μήνα που θα είναι σημαντικός” για τις σχέσεις μεταξύ της χώρας του με τους Ευρωπαίους σύμφωνα με τον Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ