Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Οριστικά εκτός τρεις Τούρκοι στρατηγοί,αλλαγές και στο ΑΑΣ.

03.12.2010 | 16:23
Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές στην δομή του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) . Σύμφωνα με την τρέχουσα δομή,  στο YAS συμμετέχουν 15 ανώτατοι στρατιωτικοί, ενώ σύμφωνα με την νέα σχεδιαζόμενη δομή μόνο 5 στρατηγοί θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, μαζί με τον πρωθυπουργο, τον Υπουργό Αμυνας και δύο Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης. Κατά αυτόν τον τρόπο - επισημαινει η  Haberturk - θα υπάρχει ισορροπημένη αντιπροσώπευση των πολιτικών και των στρατιωτικών στο YAS.
 
 Στο μεταξυ συνεδρίασε το Στρατιωτικο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστηριο  για να λάβει αποφάσεις σχετικά με την προσφυγή των τριών τούρκων στρατηγών που απομακρύνθηκαν απο τις θέσεις τους κατά της σχετικής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Αμύνας. Ο  Στρατιωτικός Εισαγγελέας έχει εισηγηθεί θετικά για την υπόθεση αυτή, όμως η εισήγηση δεν δεσμεύει το Δικαστήριο. Σημειώνεται  ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά την χθεσινή 75λεπτη συνάντηση του κ. Ερντογάν και του Αρχηγιου ΓΕΕΘΑ Ισικ Κοσανέρ. 
 Όπως ανέφερε το  τηλεοπτικό Δίκτυο  NTV το Aνώτατο Στρατιωτικό Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των τριών στρατηγών κατά της απόφασης της κυβέρνησης που τους απομάκρυνε από τις θέσεις τους.
 
 
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ