Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ως πότε θα τους ανέχεστε κ.Δένδια! Εικόνες ντροπής από Χρυσαυγίτες

08.09.2012 | 11:22
Το βίντεο αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το κράτος που ζούμε είναι κράτος οπερέτα. Τάγματα εφόδου, με μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής, κάνουν έλεγχο σε αλλοδαπούς μικροπωλητές σε πανηγύρι της Ραφήνας. Όσοι δεν είχαν άδεια είδαν τους πάγκους τους να γκρεμίζονται από τους Χρυσαυγίτες. 

Η κυβέρνηση και ο κ.Δένδιας προφανώς περιμένουν να θρηνήσουμε και νεκρό από τα "τάγματα εφόδου" για να περάσουν από τα έργα στα λόγια.

Και βέβαια πρέπει να παταχθεί το παραεμπόριο, αλλά αυτό δεν είναι δουλειά "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής ή οποιασδήποτε άλλης οργάνωσης. Το κράτος είναι για τα πανηγύρια. Και για το παραεμπόριο αλλά και γιατί επιτρέπει -ή μήπως ευχαρίστως ανέχεται- τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Τι λέει η Αστυνομία

Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές για την έφοδο ομάδας της Χρυσής Αυγής στους πάγκους μικροπωλητών χτες το βράδυ στη Ραφήνα, η οποία βιντεοσκοπήθηκε απο τους ίδιους και κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από την ιστοσελίδα του κόμματος.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο και κρατώντας ελληνικές σημαίες, εισέβαλαν στο χώρο με τους πάγκους των μικροπωλητών, που έχουν στηθεί για το πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, ζητούσαν άδειες λειτουργίας και προξένησαν φθορές σε πάγκους μικροπωλητών, που δεν διέθεταν.
Στη συνέχεια οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις τονίζοντας ότι οι έφοδοι αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του παραεμπορίου, εφόσον δεν παρεμβαίνει το επίσημο κράτος, ενώ όλη η ομάδα αμέσως μετά συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας.
Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ότι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χτες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο.
Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλάισιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 

 

ΣΧΟΛΙΑ