Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όχημα μάχης για το ...βουνό και τη θάλασσα με απίστευτες δυνατότητες. Δείτε το βίντεο

20.01.2011 | 09:22
Στη θάλασσα συμπεριφέρεται περισσότερο σαν κρις – κραφτ. Συνδυάζει την υψηλή ταχύτητα με την αξιοζήλευτη ευελιξία. Στη στεριά είναι ένα κλασσικό θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού με πολλές δυνατότητες και μεγάλη δύναμη πυρός.
Είναι ένα AAAV (Advanced Amphibious Assault advanced Vehicle) και είναι το αγαπημένο όχημα μεταφοράς προσωπικού των πεζοναυτών των ΗΠΑ.
 
Οι δυνατότητες του είναι απεριόριστες. Οι κατασκευαστές του, λένε ότι μπορεί να το “αφήσει” το πλοίο που το μεταφέρει, τόσο μακρυά από τη στεριά, σχεδόν από τη γραμμή του ορίζοντα και εκείνο να διασχίσει πλήρως επανδρωμένο με πεζοναύτες, με απίστευτη ταχύτητα, όλη την απόσταση μέχρι τις ακτές. Στη συνέχεια έχει την εξαιρετική δυνατότητα να διασχίσει τις ΗΠΑ από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό, με την ταχύτητα, και τη σταθερότητα ενός άρματος μάχης M1 Abrams
 
Το αμφίβιο της General Dynamics, έχει μήκος 10 μέτρα, μέγιστο ύψος 3,28 και ζυγίζει 34.5 τόνους. Έχει 3 άτομα προσωπικό και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 24 πεζοναύτες πλήρως εξοπλισμένους. Μόλις τους αποβιβάσει μπορεί να τους υποστηρίξει με το ταχύ κανόνι ΜΚ44. Το κόστος κάθε οχήματος για τον Αμερικάνικο στρατό αγγίζει τα 22,3 εκατομμύρια δολάρια. Η ντιζελομηχανή του αποδίδει 2.702 ίππους στο νερό (μπορεί να πιάσει την ταχύτητα των 46 χιλιομέτρων) και 850 ίππους όταν είναι στη στεριά (μπορεί να πιάσει τα 72,4 χιλιόμετρα).
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ