Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Όχι -ακόμη- στρατιωτική βία" για τη "τρέλα" της Κύπρου",λέει ο Ερντογάν!

21.09.2011 | 11:43
 Η εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ξεκίνησε η Κύπρος, παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, αποτελεί "τρέλα", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αποκλείοντας, ωστόσο, προς το παρόν την προσφυγή σε στρατιωτική βία.

   

"Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση ενεπλάκη σε μία τρέλα με το Ισραήλ πραγματοποιώντας έρευνες για πετρέλαιο" και φυσικό αέριο, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, ενώ όταν ερωτήθηκε εάν η χώρα του εξετάζει τη λήψη στρατιωτικών μέτρων κατά της δραστηριότητας αυτής, απάντησε: "Όχι ακόμη".

   

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι οι δραστηριότητες αυτές "σαμποτάρουν" τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά για την επανένωση του νησιού. 

 

Βέβαια όλες οι ενδείξεις και πληροφορίες λένε ότι ο Ερντογάν καθησύχασε τον Ομπάμα,ότι δεν θα οδηγήσει τη κατάσταση σε ένοπλη σύρραξη. 
Ο Ερντογάν πάντως αρνήθηκε να υποχωρήσει και να τα βρει με τον Νετανιάχου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Τουρκία θα αρχίσει πολύ σύντομα τις δικές της θαλάσσιες έρευνες, με στρατιωτική υποστήριξη, ανοικτά της Κύπρου. Μία συμφωνία για τη χάραξη των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στην Τουρκία και τη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο, η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Άγκυρα, θα υπογραφεί σήμερα ή αύριο.

   

Μόλις υπογραφεί η συμφωνία αυτή, η Τουρκία θα αρχίσει τις δικές της έρευνες, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δυνάμεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού περιπολούν στις ζώνες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ:"ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΣΜΙΚ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ-ΟΙΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ