Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Όχι στη χρησιμοποίηση στρατιωτών στην αποκομιδή σκουπιδιών.

21.01.2011 | 06:57
Τη κάθετη αντίθεσή τους στην επιλογή να χρησιμοποιηθούν στρατιώτες για την αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Λένε σε ανακοίνωσή τους:
“Και ο Ευ.Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής  Άμυνας και άνθρωπος που δεσμεύτηκε ότι θα διαφυλάξει τα δικαιώματα των στρατευμένων, βρήκε τη λύση στο πρόβλημα αποκομιδής των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης:
ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ!
Δηλαδή θα βάλουν τους ανεκπαίδευτους στρατιώτες,
·         όπου όλοι γνωρίζουμε την επιπολαιότητα και τη βιασύνη που επικρατεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκπαίδευσης των οδηγών στρατιωτικών οχημάτων ,
·         που δεν γνωρίζουν τους δρόμους της πόλης και δεν έχουν καμιά επαγγελματική εμπειρία στην συγκομιδή σκουπιδιών,
·         που οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα και ευθύνονται προσωπικά σε περίπτωση ατυχήματος       
να αναλάβουν τόσο μεγάλη ευθύνη, εκθέτοντας τους ίδιους και τους πολίτες της πόλης σε πρωτόγνωρους κινδύνους ατυχημάτων...
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να αντιδράσουν.
Να αρνηθούν να οδηγήσουν τα στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους της πόλης και να συμμετέχουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Καλούμε τους γονείς να διαμαρτυρηθούν, να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και να τα υπερασπίσουν. Δεν πρέπει να αφήσουν κανένα πολιτικό να τα εμπαίζει , να τα εκμεταλλεύεται και να τα αφήνει εκτεθειμένα σε  σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα.
Τέλος, απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ να σταθούν δίπλα στους φαντάρους και να εμποδίσουν την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή μεθόδευση.
Πρέπει τώρα τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι Κινήσεις Πόλης όχι μόνο να προστατεύσουν τους φαντάρους, αλλά και να απαιτήσουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσει σύγχρονη, καθαρή, ασφαλή, από τις κρατικές-αυτοδιοικητικές αυθαιρεσίες και αξιοπρεπή διαβίωση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης”.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ