Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Όχι της Άγκυρας για κατ΄οίκον περιορισμό του Οτσαλάν.

03.03.2011 | 05:49
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Εντύπωση προκάλεσε στην Τουρκία ή ήπια αντίδραση της κυβέρνησης, στο αίτημα των φιλοκουρδικών οργανώσεων, που ζητούν να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό ο Αμντουλάχ Οζταλάν, αντί να παραμένει φυλακισμένος στη νήσο Ιμραλι.

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας Σαντουλάχ Εργκίν ήταν αυτή που προκάλεσε κάποια φημολογία για ενδεχόμενο μελλοντικό σχέδιο της κυβέρνησης. " απο άποψη της παρούσας νομοθεσίας και λόγω της τωρινής νομικής θέσης, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Σύμφωνα με τους νόμους που υπάρχουν σήμερα στην Τουρκία αυτό δεν είναι δυνατόν " δήλωσε ο τούρκος υπουργός.
Ο Εργκίν σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε δηλώσει πως " η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί κάτι τέτοιο".
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, δήλωσε πως δεν τήρούνται οι όροι του νόμου για να συμβεί κάτι τέτοιο αποκλείοντας το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης του Οτζαλάν.
Πάντως ακόμη και οτι οι τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συζητούν και απαντούν για το εδνεχόμενο αυτό, θεωρείται οτι κάτι συμβαίνει στο Κουρδικό ζήτημα.

Πριν απο δυο ημέρες, το PKK απείλησε να βάλει τέλος στην εκεχειρία την οποία κήρυξε τον Αύγουστο του 2010, καταγγέλλοντας την απουσία διαλόγου εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης πριν τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ