Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ούτε να το σκέφτεστε για αύξηση της θητείας",λένε οι Ελεύθεροι Φαντάροι.

11.08.2011 | 00:09Εφ’ όπλου λόγχη κι επίθεση κατά μέτωπον στην ηγεσία του ΥΕΘΑ από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,για τις πληροφορίες περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

“Πρώτα, αφού οι διαδοχικές κυβερνήσεις του κοινωνικού μεσαίωνα οδήγησαν (και οδηγούν) τη νεολαία - ειδικά της επαρχίας - στον καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης, έφεραν το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. (του «χιλιάρικου») ως υποψήφιο φτηνό δυναμικό πραιτοριανών. Ύστερα, η κυβέρνηση του κοινωνικού, οικονομικού και κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να αλλάξει ακόμα και τους ΕΠΟΠ του «χιλιάρικου» με Έφεδρους Οπλίτες των 400 ευρώ, κρατώντας το ίδιο όνειρο για ένα στρατό – «σιδερένια φτέρνα του εθνικού οράματος» της «πατριωτικής» χούντας κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Σήμερα, τα νούμερα «δε βγαίνουν» για το υπουργείο. Η σκληρότερη εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας, με καύσιμο το όραμα των «εθνικών αναγκών», πρέπει να γίνει με ακόμα λιγότερα χρήματα, με ακόμη περισσότερη βαρβαρότητα.

Μπορεί να πρέπει «να περικοπούν» οι δαπάνες στο στρατό, όμως αυτό περιλαμβάνει μόνο τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων, τα δικαιώματά τους και τις ελάχιστες παροχές που ως τώρα είχαν, την ακόμα περισσότερη εκμετάλλευση τους για να βγαίνει η δουλειά τζάμπα, την αύξηση της θητείας για περισσότερη δωρεάν εργασία. Δεν περιλαμβάνει φυσικά τις ρεμούλες των δις των πολεμικών εξοπλισμών, τα εκατομμύρια των αποστολών εκτός συνόρων, διεθνών ασκήσεων και βάσεων, τη FRONTEX, τα δεκάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούν μαγαζάτορες κι επιχειρηματίες με το υστέρημα των φαντάρων και των οικογενειών τους, συντηρούν τις ντόπιες εκλογικές πελατείες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η νεολαία τους γυρίζει την πλάτη! Ο θεσμός της μεσαιωνικής εκμετάλλευσης των ΕΦΟΠ βουλιάζει, οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν το στρατό και τη θητεία, οι ΕΠΟΠ αναδεικνύονται σε «πολύ ακριβό», κι όχι τόσο αποδοτικό, μέτρο της αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων και των στρατιωτικών δογμάτων ενάντια σε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό. Ακόμα και μέσα στα στρατόπεδα, η εξοντωτική πειθαρχία που θέλει να επιβάλλει ο παραλογισμός της ακραίας «εθνικής» εκμετάλλευσης, δεν πιάνει τόπο, αφού οι φαντάροι διεκδικούν, αρνούνται, παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Συναντιούνται με τα στρώματα μόνιμων-ΕΠΟΠ που βιώνουν ανάλογη ανασφάλεια και βαρβαρότητα.

Θυμίζουμε ότι η μείωση της θητείας στους εννιά μήνες, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν η άτακτη οπισθοχώρηση ύστερα από τη συντριβή της προσπάθειας να περάσει η στράτευση στα 18, και η αγωνιώδης προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι στη στρατευμένη νεολαία προκειμένου να διασωθεί η υπόλοιπη αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων. Τι κάνει τον κύριο Μπεγλίτη και την κυβέρνηση να πιστεύει ότι, αυτή τη φορά, μια ακόμη άγρια επίθεση στη νεολαία και τις συνθήκες στράτευσής της θα έχει καλύτερη τύχη; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ