Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψυχολογικές επιχειρήσεις έχει ξεκινησει η Άγκυρα σε Αθήνα-Λευκωσία.

25.09.2011 | 00:18

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της Άγκυρας,εναντίον Κύπρου και Ελλάδας έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες. Χρησιμοποιώντας με μαεστρία τα ΜΜΕ τα οποία έτσι κι αλλιώς λειτουργούν υπό καθεστώς αυστηρού κυβερνητικού ελέγχου, η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει πανικό σε Λευκωσία και Αθήνα και να δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι “η πολεμική σύγκρουση όπου να ΄ναι αρχίζει”.


Σ΄ αυτή της τη προσπάθεια έχει βρει συμπαραστάτες σε Ελλάδα και Κύπρο,οι οποίοι προφανώς χωρίς τη θέλησή τους ρίχνουν νερό στο μύλο της Άγκυρας.

Τα τελευταία 24ωρα διαβάσαμε σε ελληνικές και κυπριακές ιστοσελίδες και εφημερίδες για διασπορά τουρκικών υποβρυχίων ,για ανάπτυξη του τουρκικού στόλου, για…περικύκλωση του Καστελόριζου,για αερομαχίες ισραηλινών και τουρκικων μαχητικων κοντά στη Κύπρο κι άλλα …ωραία.

Όλες αυτές οι πληροφορίες προέρχονται απο το τουρκικό Τύπο και η αναδημοσίευσή τους με πυχιαίους τίτλους,μόνο προβληματισμό προκαλεί. Εκτός του ότι είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.

Γι΄ αυτό καλό είναι όλοι να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Η ζημιά που κάνουν είναι απλά τεράστια!

Στο ΥΕΘΑ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο μεγάλη ζημιά έχει ήδη γίνει από την υιοθέτηση απο ελληνικά ΜΜΕ,πληροφοριών απο Τουρκία.

Οι Τούρκοι θέλουν να μας κάνουν να “τσιμπήσουμε” και να δώσουμε εμείς αφορμή για κλιμακωση.Όπως είχε γίνει και στα Ίμια.

Γι΄αυτό όσοι παίζουν -άθελά του πιστεύουμε- το παιχνίδι της Άγκυρας καλό είναι να χαλαρώσουν.

Από την άλλη όμως πρέπει και το ΥΕΘΑ να καταλάβει ότι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις δια του Τύπου είναι μέσα στο παιχνίδι. Και πρέπει να βρει αποτελεσματικό τρόπο να αμυνθούμε στο όργιο παραπληροφόρησης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ