Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Παιχνίδια κατασκόπων" Λονδίνου-Μόσχας.

21.12.2010 | 23:30
Σαφείς ενδείξεις για κατασκοπεία επικαλέστηκε η Βρετανία για να απελάσει Ρωσίδα,
Στις 10 Δεκεμβρίου, η Βρετανία απέλασε έναν διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο και όπως ανακοίνωσε, λίγες μέρες μετά η Ρωσία «απάντησε», απελαύνοτας Βρετανό διπλωμάτη από τη βρετανική πρεσβεία της Μόσχας.

Σύμφωνα με τη βρετανική πλευρά, το Λονδίνο ζήτησε την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη στις 10 Δεκεμβρίου μετά από την ύπαρξη σαφών ενδείξεων για δραστηριότητες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών κατά βρετανικών συμφερόντων. Από την πλευρά της η Ρωσία ζήτησε στις 16 Δεκεμβρίου την απομάκρυνση ενός Βρετανού διπλωμάτη. Σήμερα και οι δύο έχουν αποσυρθεί.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Μόσχα κατηγόρησε τη Βρετανία για "παρανοϊκή κατασκοπομανία" και προειδοποίησε ότι η σύλληψη μιας Ρωσίδας, που ήταν βοηθός Βρετανού μέλους του κοινοβουλίου μπορούσε να αναστείλει τις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων της Μόσχας με το Λονδίνο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατέκρινε το χειρισμό της υπόθεσης της 25χρονης Κάτια Ζατουλιβέτερ που ήταν βοηθός ενός Φιλελεύθερου Δημοκράτη στη βρετανική Βουλή, μέλους της επιτροπής Άμυνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, η Ρωσίδα ήταν ύποπτη για κατασκοπεία.

Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι και οι καλύτερες από το 2006 μετά την υπόθεση δολοφονίας στο Λονδίνο του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξάντερ Λιτβινιένκο.
Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ