Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάλι ...για αντίστροφη μέτρηση Καντάφι μιλάνε οι Γάλλοι.

19.07.2011 | 10:22
Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ δήλωσε σήμερα πως "έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση" για την αποχώρηση του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

   

"Πιστεύω πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και πως σε αυτού του είδους την επιχείρηση, τα πράγματα εξελίσσονται γρηγορότερα από όσο νομίζουμε", τόνισε ο Λονγκέ σε συνέντευξή του στο δίκτυο France 2.

   

"Όμως είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός γιατί ο Καντάφι δεν είναι λογικός και μπορεί να υιοθετήσει την 'στρατηγική του μπούνκερ' και να κρατά ομήρους όλους τους αμάχους της Τρίπολης", υπογράμμισε ο ίδιος. 

   

Για τον γάλλο υπουργό, τα πράγματα εξελίσσονται "γιατί η λιβυκή κοινή γνώμη, στο σύνολό της, είναι σήμερα απόλυτα βέβαιη ότι ο Καντάφι δεν αντιπροσωπεύει πλέον καμιά λύση για το μέλλον".

   

"Γυναίκες και άντρες που δεν είχαν ποτέ πολεμήσει αποφάσισαν να οργανωθούν για να σταματήσουν να ανέχονται την στρατιωτική και δικτατορική εξουσία του Καντάφι", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός. 

   

Οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα πως κατέλαβαν το λιμάνι της Μπρέγκα, της ανατολικής Λιβύης, μετά τις συγκρούσεις αρκετών ημερών. Ο εκπρόσωπος του Καντάφι διέψευσε την κατάληψη της πόλης αυτής 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ