Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναγιωτόπουλος: "Ουδεμία επαφή με τη τρόϊκα"

14.08.2012 | 17:42
“Καμία επαφή με τη τρόϊκα” ,δεν έχει ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος,σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα και με πρόσφατες ανακοινώσεις Κομμάτων που αναφέρονται στις σχέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Τροϊκα διευκρινίζεται ότι, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ουδέποτε συναντήθηκε με την Τροϊκα ή με οποιοδήποτε τεχνικό κλιμάκιο ξένων ειδικών που την επικουρούν στο έργο της.

Για τα θέματα του προϋπολογισμού και της περικοπής δαπανών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αποστέλλει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όποτε του ζητηθεί, για να συμμετάσχουν στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν εκεί με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών».

Η ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στο αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για παρέμβαση εισαγγελέα σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τους τροϊκανούς να έχουν πλήρη ενημέρωση για κωδικούς που έχουν σχέση με την Εθνική Άμυνα της χώρας. Πρόκειται για τις πληροφορίες που διέρρευσαν περί “Ελλήνων καταδοτών” της τρόϊκας.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος προφανώς επιχειρεί να ρίξει τους τόνους αλλά το δεδομένο είναι ότι οι τροϊκανοί απέρριψαν τα ισοδύναμα μέτρα που είχε προτείνει το ΥΕΘΑ και τα οποία περιελάμβαναν “μετακυλίσεις” δόσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αρνούμενοι να δεχτούν αυτή τη λίστα ουσιαστικά “προστάτευσαν” μεγάλες εταιρείες εξοπλισμών.

Από την άλλη ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το επίπεδο πληροφοριών που έχουν για συγκεκριμένους κωδικούςπου αφορούν στην Εθνική Άμυνας της χώρας,τουλάχιστον προβληματίζει.

Συμπερασματικά δεν είναι δυνατόν ξένοι υπάλληλοι να έχουν πρόσβαση σε θέματα που έχουν να κάνουν με το σκληρό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας και ασφάλειας της χώρας.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ