Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνε για ...περικοπή και τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

21.07.2011 | 00:59
Πάνε για κατάργηση τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη,αλλά θα το κάνουν βήμα,βήμα. Ο βουλευτής Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης,κατέθεσε ερώτηση για το θέμα και η απάντηση που πήρε δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη. Προς το παρόν προβλεπεται λουκέτο για στρατοδικεία και αεροδικεία της χώρας,αλλά οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στον Αύγουστο.
 
Σύμφωνα με όσα απάντησε ο κ.Μπεγλίτης “συγκροτήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης του ΥΕΘΑ επιτροπή (αποτελούμενη από δύο Αναθεωρητές, έναν Στρατιωτικό Δικαστή Α΄ και έναν Αξιωματικό ΣΔΓ, ως γραμματέα), με έργο τη σύνταξη και υποβολή μελέτης (με ημερομηνία υποβολής την 01 Αυγούστου 2011) που θα αναφέρεται στις νομικές-συνταγματικές και πραγματικές δυνατότητες υλοποίησης των παρακάτω κατευθυντήριων εντολών-οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας:
 
α.   Κατάργηση των Στρατοδικείων-Ναυτοδικείων-Αεροδικείων Χανίων και Ιωαννίνων και ενσωμάτωση αυτών σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).
 
β.   Κατάργηση ενός ακόμη στρατιωτικού δικαστηρίου εκ των Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας ή Στρατοδικείου Ξάνθης, ανάλογα με τον αριθμό των υποθέσεων αυτών και ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).
 
γ.   Ενοποίηση ή συγχώνευση των τριών στρατιωτικών δικαστηρίων της Αττικής υπό ενιαία διοίκηση, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή.
 
δ.   Συνυπολογισμός, κατά τη σύνταξη της μελέτης του συνολικού οφέλους και της εξοικονόμησης προσωπικού.
 
Η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων, θα ληφθεί μετά την υποβολή της παραπάνω μελέτης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κατόπιν διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ