Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανέτα προς νέους αξιωματικούς:"Να επαγρυπνείτε για τη Κίνα"

29.05.2012 | 22:12
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να «επαγρυπνούν και να είναι δυνατές» στον Ειρηνικό Ωκεανό απέναντι στην ανάδυση της κινεζικής στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή, διαβεβαίωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, την προτεραία του ταξιδιού του στην Ασία.
«Οι ΗΠΑ είναι μία ναυτική δύναμη και σήμερα ανακαλύπτουμε εκ νέου τις ναυτικές μας ρίζες», τόνισε ο Πανέτα κατά τη διάρκεια της απονομής των διπλωμάτων στους αποφοίτους της ναυτικής ακαδημίας στην Αννάπολη, κοντά στην Ουάσιγκτον.
«Εναπόκειται στη δική σας γενεά να διατηρήσετε και να ενισχύσετε την αμερικανική ναυτική δύναμη στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού», πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πανέτα ενθάρρυνε τους νέους αξιωματικούς να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την Κίνα και να μην παραβλέψουν την ανάδυση της στρατιωτικής της δύναμης στην περιοχή. «Ο κινεζικός στρατός επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται. Θα πρέπει να επαγρυπνούμε. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση», τόνισε ο Πανέτα.
«Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι να εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή συνεργασίας ως προς την ασφάλεια», ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις ασιατικές χώρες, υπογράμμισε.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία, ο Πανέτα θα μεταβεί στη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και την Ινδία. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ