Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνω από 80 νεκροί σε συγκρούσεις στη Μιανμαρ

21.06.2012 | 10:36

Πάνω από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών στη δυτική Μιανμάρ, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 71 νεκρούς στους οποίους προστέθηκαν δέκα μουσουλμάνοι που λιντσάρισε στις αρχές του μήνα ένα πλήθος βουδιστών για να εκδικηθεί για το βιασμό και τη δολοφονία μιας γυναίκας.

Στις 10 Ιουνίου επεβλήθη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο κρατίδιο Ραχίν, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποκατασταθεί η ασφάλεια.

Οι σοροί των δέκα βουδιστών εντοπίστηκαν στην πόλη Γιατενταούνγκ, όπου αγνοείται η τύχη δυο ανθρώπων. Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια στην πόλη αυτή.

Εκπρόσωποι της μειονότητας των Ροχίνγκιας που ανήκει στη μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής, υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Οι 800.000 Ροχίνγκιας στη βόρεια χώρα δεν ανήκουν στις μειονότητες που αναγνωρίζει το καθεστώς της Μιανμάρ. Δεν τους αναγνωρίζουν και πολλοί Βιρμανοί, οι οποίοι δεν κρύβουν την εχθρότητά τους απέναντί τους. Οι Ροχίνγκιας θεωρούνται από τον ΟΗΕ μια από τις μειονότητες που διώκονται περισσότερο στον πλανήτη.

Πολλές εκατοντάδες από αυτούς έχουν επιχειρήσει να διαφύγουν με πλοία στο Μπανγκλαντές, αλλά η ακτοφυλακή της χώρας αυτής τούς εμποδίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την πιθανή αποστολή όπλων από την Πιονγκγιανγκ στη Συρία και τη Μιανμάρ ερευνά o OHE
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ