Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπαδημούλης: Να ποιοι και πώς καλύπτουν τους βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά εκατ. ευρώ

12.12.2011 | 11:38
«H νόμιμη άσκηση του δικαιώματος αυτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση αναδρομικών αυξήσεων των μισθών τους, δεν τους απαλλάσσει από την ηθική καταδίκη της ενέργειάς τους, η οποία προκαλεί και βαίνει σε ευθεία αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Αυτό τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τη διαρροή 117 ονομάτων, πρώην και νυν, βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σιωπηρή σύμπραξη της ΝΔ απέφυγε τρεις φορές να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων διεκδικούν αναδρομικά.

Υπενθυμίζει συγκεκριμένα τις από 9/5/2011 και 30/5/2011 ερωτήσεις, που είχε καταθέσει στους τότε Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, αλλά και τις δυο επιστολές, που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ζητώντας την άμεση δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων των βουλευτών. Η από 30/5/2011 ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε ως επίκαιρη ερώτηση στις 3/8/2011.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, οι τότε ενέργειές του «δεν καρποφόρησαν, αφού τόσο ο τότε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πεταλωτής στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης όσο και Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος επικαλέστηκαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, καθιστώντας σαφές ότι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης ουδέποτε δήλωσε ότι δύναται βάσει δημοσίου συμφέροντος να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των βουλευτών και διαψεύδοντας τις δηλώσεις του κ. Καραβοκύρη στις 28-5-20111 στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'', ότι είναι έτοιμος να δώσει τα ονόματα αρκεί να το ζητήσει η Βουλή και η κυβέρνηση».

Ο κ. Παπαδημούλης είχε επικαλεστεί την γνωμάτευση του κ. Σταθόπουλου, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και νομικού, που δήλωσε ότι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος δύναται να καμφθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα βέλη του και κατά της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «αρωγός στην άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των βουλευτών για ένα ζήτημα το όποιο σκανδαλίζει την ελληνική κοινή γνώμη, στάθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η οποία σιώπησε εκκωφαντικά και απέφυγε οποιαδήποτε ενέργεια προς την δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα εξέθεταν στην κοινή γνώμη και τους δικούς της βουλευτές».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ακης Τσοχατζόπουλος: Δεν θα εισπράξω κανένα, τυχόν, αναδρομικό ποσό

Ασύλληπτο! 117 βουλευτές,ζητούν εκατομμύρια αναδρομικά! Όλα τα ονόματα

Έρχεται νέο σοκ! Μειώσεις μέχρι και 500 ευρώ στους στρατιωτικούς!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ