Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπανδρεου σε Παπαρήγα: "είστε συκοφάντες και προπαγανδιστές"

14.01.2011 | 12:43
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Α. Παπαρήγα αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις επαφές των δύο χωρών.
“Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις μας για τα περί μυστικής διπλωματίας, εσείς έχετε ένα μόνιμο τροπάριο για αυτό θα σας κατηγορήσω για κοινή συκοφάντηση της προσπάθειας της κυβέρνησης για το χτίσιμο μίας νέας σχέσης με τη γείτονα”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε σε υψηλό τόνο λέγοντας: “Εμείς προχωράμε με σύνεση και υπευθυνότητα, εσείς τι προτείνετε; Στρουθοκαμηλισμό, σύρραξη; Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια είναι η δική σας πρόταση”.

Είπε επίσης χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια: "Λυπάμαι που καλλιεργείτε εθνικιστικές φοβίες; Που τα είδατε όλα αυτά με Καστελόριζο; Δικές σας θεωρίες και συνωμοσίες είναι. Καταντήσατε ο καλύτερος προπαγανδιστής των ακραίων Τουρκικών κύκλων. Λυπάμαι."

Η Αλέκα Παπαρήγα απ' την πλευρά της μίλησε για συμβιβασμούς που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

“Σας ρωτάμε ποιος είναι ο συμβιβασμός και τι θα περιλαμβάνει. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη γιατί υπάρχει κάποιο σχέδιο συνωμοσίας, αλλά επειδή η πολιτική σας στηρίζει τις διεκδικήσεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Εμείς μιλάμε από την πλευρά των συμφερόντων του λαού και της ειρήνης”.

Kαι πρόσθεσε: "Ο τρόπος που απαντήσατε και οι χαρακτηρισμοί επιβεβαιώνουν ότι σας πιάσαμε στα πράσα. Γιατί δεν διαψεύδετε τον Νταβούτογλου ότι δεν τα συζητήσατε αυτά; Ούτε ΚΥΠατζήδες χρηματίσαμε για να βλέπουμε συνωμοσίες. Ασκήσατε ποτέ κριτική στο ΝΑΤΟ για Τουρκία; Την έβαλε ποτέ στη θέση της; Δεν τοποθετηθήκατε. Η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ δεν συμπίπτουν ακριβώς. Το σνομπάρετε αυτό. Πως δεν έχει σημασία η ΑΟΖ΅;

Λέτε αν δεν τα βρούμε, θα κάνουμε συμβιβασμό. Τι θα εξυπηρετεί. Το λαό ή τις πολυεθνικές του πετρελαίου.

 
 

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ