Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραίτηση Α/ΓΕΣ δεν έγινε δεκτή."Φωτιά" στις κρίσεις.

12.02.2011 | 06:06
Την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έθεσε ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος,μετά από το θόρυβο που ξέσπασε για την άσκηση "καταστολής πλήθους" από στρατιωτικές δυνάμεις της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς. Αιτία βέβαια ήταν η "άγνοια" την οποία εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,κάτι που ερμηνεύθηκε ως "άδειασμα" της ηγεσίας του ΓΕΣ. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές ,δηλαδή το ΓΕΣ και ο αναπληρωτής υπουργός και το επιτελείο του βρέθηκαν αντιμέτωπες.

Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κι όχι μόνο αυτό. Ο κ.Βενιζέλος επισκέπτεται σήμερα στα Γιαννιτσά το στρατόπεδο 'ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ",έχοντας δίπλα του τον Α/ΓΕΣ.

Οι κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,έμοιαζαν εξαιρετικά αδιάφορες,αλλά τελικά αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον αφού φαίνεται ότι υπάρχει μία τάση που δεν ικανοποιείται με την παραμονή του Α/ΓΕΣ στη θέση του -ήταν υποψήφιος για προώθηση στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ- αλλά θα επιθμούσε την αποστρατεία του.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις είχε προγαμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου. Μετά τις "φωτιές" που άναψε ο ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ και τα χακί ΜΑΤ όμως δεν αποκλείεται το ΚΥΣΕΑ να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα,ώστε να επανέλθει η ηρεμία στις κορυφαίες θέσεις της ιεραρχίας. Όποια κι αν είναι αυτή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ