Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραίτηση Ζιαζιά: Όλα όσα ειπώθηκαν και έγιναν μέσα στο γραφείο του Παναγιωτόπουλου

26.07.2012 | 17:36
Τετάρτη ξημερώματα και στο γραφείο του ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου,βρίσκονται εκτός από τον ίδιο ,οι δύο ΥΦΕΘΑ ,Παν.Καράμπελας και Δημ.Ελευσινιώτης. Ατμόσφαιρα χαλαρή,στην οποία βοηθά ένα ποτήρι ουίσκι και μερικά “σαντουϊτσάκια”. Οι τρεις τους έχουν ολοκληρώσει τη προετοιμασία για το ΚΥΣΕΑ με το οποίο θα αρχίσουν οι κρίσεις. Μετά από μέρες διαβουλεύσεων και ζυμώσεων έχουν ετοιμάσει τις λίστες με τα ονόματα των αξιωματικών που θα προαχθούν ή θα αποστρατευθούν.

Το μόνο που απέμενε ήταν οι επαφές με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ώστε να ενημερωθούν για τις “απόψεις ,τις προθέσεις και τα θέλω” της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ και της κυβέρνησης. Υπήρχε μια μικρή ανησυχία για τον τρόπο που θα αντιδρούσαν δύο Αρχηγοί. Ο Χρηστίδης του ΓΕΝ και ο Τσαντηράκης του ΓΕΑ. Γι΄ αυτό και κλήθηκαν πρώτοι.

Ο Χρηστίδης που μπήκε πρώτος στο γραφείο,άκουσε τα “θέλω” της ηγεσίας ,τα οποία περιελάμβαναν την αποστρατεία του Αρχηγού Στόλου και κάποιων υποναυάρχων.Ο Α/ΓΕΝ σε ήπιους τόνους εξέφρασε επιφυλάξεις και διαφωνίες και αποχώρησε αφήνοντας να ένα ερωτηματικό για τη τελική του στάση,αλλά πάντως δεν έκοψε τις γέφυρες με τη πολιτική ηγεσία. Βοήθησε σ΄ αυτό και ο Ελευσινιώτης,ως ναύαρχος.

Ο Α/ΓΕΑ που μπήκε δεύτερος έδειξε μεγλύτερη ενόχληση όταν του αναφέρθηκαν ονόματα που έπρεπε να “κοπούν” συνοδευόμενα από σχόλια για τον καθένα. Ωστόσο αποχώρησε χωρίς να αφήσει την αίσθηση ότι θα προχωρούσε σε παραίτηση.

Η υπουργική τριάδα πίστευε ότι τα δύσκολα είχαν περάσει. Τουλάχιστον οι Παναγιωτόπουλος-ΕΛευσινιώτης. Γιατί ο Π.Καράμπελας που ήξερε καλύτερα τον Ζιαζιά ίσως και να ανησυχούσε για την αντίδρασή του. Ο Ζιαζιάς από τη στιγμή που μπήκε στο υπουργικό γραφείο έδειξε αποφασισμένος για όλα. Στα πρώτα “αιτήματα” απάντησε κοφτά ότι “για όλα τα ονόματα θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα”, προκαλώντας μάλλον αμηχανία. Ο Παναγιωτόπουλος που “έπιασε” τον ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα και την ένταση που υπήρχε μεταξύ Καράμπελα και Ζιαζιά, επιχείρησε να αποφορτίσει το κλίμα. Ο Καράμπελας που σαν χαρακτήρας είναι ευθύς …μέχρι ισοπέδωσης δεν βοήθησε σ΄ αυτό. Η συζήτηση είχε φθάσει στο διοικητή του Β’ ΣΣ και η διαφωνία Καράμπελα-Ζιαζιά έφθασε στα άκρα. Ο Α/ΓΕΣ ενοχλήθηκε από το ύφος του Καράμπελα και παρά τη παρέμβαση του Παναγιωτόπουλου που υποστήριξε το Ζιαζιά και την υποχώρηση του Καράμπελα…το μοιραίο έγινε. Ο Ζιαζιάς σηκώθηκε,ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί και αποχώρησε.

Στις 3.30 το πρωί είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιωτόπουλο ,ο οποίος σε πολύ ήπιο και φιλικό τόνο προσπάθησε να τον μεταπείσει. Ο Ζιαζιάς όμως δεν έκανε πίσω. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Der Spiegel:"Μην κόβεται μισθούς στρατιωτικών κλείστε στρατόπεδα"

Rafale εναντίον F 35.Δείτε το βίντεο

Η Συρία ετοιμάζεται να αποκρούσει επίθεση.ΒΙΝΤΕΟ από τις μεγάλης κλίμακας ασκήσεις

300 μέτρα σε 25 λεπτά μεταφέροντας την Ολυμπιακή φλόγα.Ένας πραγματικός ήρωας.ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ