Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρακλάδι της Αλ Κάϊντα "χτύπησε" στην εκκλησία

01.11.2010 | 09:02
Παρακλάδι της Αλ Κάιντα αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον χριστιανικής εκκλησίας στη Βαγδάτη και προειδοποιεί τους Κόπτες στην Αίγυπτο.
 


Μία ομάδα του δικτύου της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ ανέλαβε τη χθεσινή ευθύνη για την επίθεση σε συριακή καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη και έδωσε διορία 48 ωρών στην αιγυπτιακή κοπτική εκκλησία της Αιγύπτου να απελευθερώσει τους «φυλακισμένους στα μοναστήρια» μουσουλμάνους της χώρας αυτής, τονίζει το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοτόπων (SITE).
 
«Μία ομάδα εξοργισμένων μουτζαχεντίν μεταξύ των πιστών του Αλλάχ πραγματοποίησε μία επιδρομή σε ένα από τα αήθη καταγώγια της ειδωλολατρίας, που ακόμη χρησιμοποιούνται από τους χριστιανούς του Ιράκ ως αρχηγείο για τη μάχη κατά της θρησκείας του Ισλάμ και την υποστήριξη όσων μάχονται αυτήν τη θρησκεία», τονίζει στο ανακοινωθέν της η ομάδα, σύμφωνα με την SITE.
 
Το ανακοινωθέν εκδόθηκε μετά την κράτηση ομήρων σε συριακή καθολική εκκλησία στο κέντρο της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια της οποίας τριάντα επτά χριστιανοί σκοτώθηκαν και 56 τραυματίστηκαν.
 
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, με την επικουρία Αμερικανών, επιτέθηκαν και σκότωσαν εννέα από τους επιτιθέμενους μέσα στην εκκλησία. Νωρίτερα ένας από τους δράστες είχε αυτοανατιναχθεί.
 
Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ στο ανακοινωθέν του δεν προσδιορίζει την ημερομηνία και τον τόπο της επικείμενης επιχείρησής τους στην Αίγυπτο, όμως διαβεβαιώνει πως αυτή θα υλοποιηθεί «για να βοηθήσουμε τους φτωχούς αδελφούς μας μουσουλμάνους που είναι κρατούμενοι στη μουσουλμανική χώρα της Αιγύπτου».
 
Η ομάδα δίνει στην Κοπτική Εκκλησία διορία 48 ωρών για να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση των «φυλακισμένων γυναικών στα μοναστήρια της απιστίας και τις εκκλησίες της ειδωλολατρίας στην Αίγυπτο» και να τις απελευθερώσουν.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ