Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει φυλακή ο Ασάνζ

14.12.2010 | 23:00
Το δικαστήριο όρισε εγγύηση για την αποφυλάκιση του Mr. Wikileaks αλλά οι σουηδικές αρχές άσκησαν έφεση και οι Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει φυλακισμένος!
Με απόφαση του δικαστή Χάουαρντ Ριντλ, το απόγευμα της Τρίτης, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Wikileaks είχε αφήσει ελεύθερο υπό όρους τον Ασάνζ. Και πριν προλάβει να καταθέσει τη χρηματική εγγύηση (200.000 λίρες) που ορίστηκε για να αποφυλακιστεί, η δικηγόρος της κατηγορούσας αρχής, Τζαμά Λίντφιλντ, ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε έφεση στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο δικαστής Ριντλ δήλωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες. 

Νωρίτερα πάντως η σουηδή εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του Ασάνζ για βιασμό, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει κανένα σχόλιο "προς το παρόν". 

Σε ανακοίνωση της σουηδικής εισαγγελίας, που δημοσιεύθηκε μετά την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, η εισαγγελέας Μαριάν Νάι υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, διότι βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών αρχών". 

Τα χρήματα της εγγύησης επρόκειτο να τα συγκεντρώσουν οπαδοί του Mr. Wikileaks. «Είναι κρίμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μία Mastercard ή μία Visa για να μπορέσει να το κανονίσει", δήλωσε ο Μαρκ Στίβενς, ένας από τους δικηγόρους του Ασανζ, στους δημοσιογράφους. Τόνισε δε ότι η έφεση εναντίον της απόφασης από τις σουηδικές αρχές είναι "διωγμός και όχι για δίωξη". 

Ο 39χρονος Αυστραλός, του οποίου η ιστοσελίδα έχει προκαλέσει την οργή των ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση πολλών από ένα αρχείο περίπου 250.000 διαβαθμισμένων στις ΗΠΑ διπλωματικών εγγράφων, κατηγορήθηκε φέτος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δυο γυναικών εθελοντριών στην σουηδική Wikileaks κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουηδία.

Ο Ασανζ αρνείται τις κατηγορίες και προσπαθεί να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο τις Σουηδικές προσπάθειες για την έκδοση του.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ