Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Παράταση αγωνίας για χρονοεπίδομα-μισθολογικές προαγωγές".Άρθρο του προέδρου ΣΥΣΜΕΔ

09.05.2012 | 00:01


Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)
Τσουκαράκη Ανέστη
Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ


Σε παράταση της αγωνίας των στρατιωτικών φαίνεται να οδηγεί το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
 
Οι κρίσεις ανεστάλησαν για 3 μήνες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τη 14-3-2012, και κατ΄ επέκταση, ενδεχομένως, θα ανασταλούν ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των τακτικών μεταθέσεων έτους 2012, δημιουργώντας δυσαρμονία στην οικογενειακή ζωή των στελεχών, που διαβλέπουν ότι ξεφεύγουν του προγραμματισμού τους και ιδίως αυτών των στελεχών τα τέκνα των οποίων βρίσκονται σε σχολική, γυμνασιακή και λυκειακή ηλικία και θα κληθούν, προφανώς, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να αλλάξουν μαθησιακό περιβάλλον.
 
Το άρθρο 3 του Ελληνικού Συντάγματος προβλέπει ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα ότι απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, καταδεικνύοντας έτσι τη βούληση του συνταγματικού νομοθέτη οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναδεικνύουν πάντα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε επικρατούσες συνθήκες τον υπερκομματικό χαρακτήρα τους.
 
Υπό το ανωτέρω πνεύμα γίνεται δύσκολα κατανοητό γιατί ανεστάλησαν οι κρίσεις των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθιστώντας έτσι όμηρους τους Έλληνες στρατιωτικούς.
 
Διαφαίνεται, επίσης, να παραμένει ασαφές και το πεδίο αναφορικά με περαιτέρω αναστολές που έλαβαν χώρα μέσα στο έτος 2012 και δεν ήρθησαν, παρά το ότι αναδείχθηκαν έγκαιρα από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων   (www.sysmed.gr)   και υπήρξαν συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται το «πάγωμα» της μισθολογικής προαγωγής και του χρονοεπιδόματος, στο οποίο ενεπλάκησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί, παρ΄ ότι δεν θα έπρεπε, γιατί αυτό αναφερόταν στο ενιαίο μισθολόγιο και όχι στα ειδικά μισθολόγια στα οποία ανήκουν.
 
Ωστόσο, θεωρούμε ότι ποτέ δεν είναι αργά. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δεχόμαστε την αυτοκριτική μας και προχωράμε στη διόρθωσή τους. Πιστεύουμε ότι ακόμη και σήμερα μπορεί αυτό να ξεπαγώσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Να ξαναδοθεί η χαμένη ελπίδα στους Έλληνες στρατιωτικούς και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη σε αυτούς από τους οποίους χάθηκε. Να δοθεί προσωρινή ανακούφιση μέχρι την τελική δικαίωση. Εδώ είμαστε. Ανοικτά τα αυτιά μας. Περιμένουμε και αποφασίζουμε ανάλογα. Προχωράτε. Δείξτε μας ότι αλλάζετε. Ελάτε στην από εδώ πλευρά της κόκκινης γραμμής. Μαζί μας. Το ξαναείπαμε. Δεν μας ακούτε;
 
 

 

ΣΧΟΛΙΑ