Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26.01.2012 | 17:00

Παράταση στη θητεία Γκιούλ στη Τουρκία

Η θητεία του σημερινού προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας λήγει το 2014, όχι το 2012, όπως προβλέπει νεότερη αναθεώρηση του συντάγματος. Αυτό διευκρινίζει διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ για να καλυφθεί το ερμηνευτικό κενό που είχε δημιουργηθεί ως προς τη διάρκεια της θητείας του.

Η θητεία του σημερινού προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας λήγει το 2014, όχι το 2012, όπως προβλέπει νεότερη αναθεώρηση του συντάγματος. Αυτό διευκρινίζει διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ για να καλυφθεί το ερμηνευτικό κενό που είχε δημιουργηθεί ως προς τη διάρκεια της θητείας του. Όταν ο ίδιος εξελέγη η προεδρική θητεία ήταν επταετής, ενώ έγινε πενταετής με συνταγματική αναθεώρηση η οποία επικυρώθηκε επί της θητείας του.

   

Η εξέλιξη, που δρομολογήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, ερμηνεύεται από αναλυτές ως ένδειξη της πρόθεσης του σημερινού λόγου και αρχηγού του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) Ταγίπ Ερντογάν να μην περιορίσει τις δραστηριότητές του και να εξαντλήσει αντίθετα τα χρονικά περιθώρια που έχει στην πρωθυπουργία. Η επιλογή αυτή διαψεύδει επίσης φήμες που κυκλοφορούσαν για την υγεία του, λένε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ