Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέδωσε ο Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιάς,αλλά τη παράσταση ...έκλεψε η απούσα πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ!

27.07.2012 | 00:59


Με την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ να απέχει από τη τελετή παράδοσης-παραλαβής του Α/ΓΕΣ,προκαλώντας τεράστια δυσαρέσκεια και συζητήσεις σ’ όσους βρέθηκαν στη Σχολή Ευελπίδων ο στρατηγός Κώστας Ζιαζιάς παρέδωσε χωρίς φανφάρες και κορώνες την ηγεσία του ΓΕΣ στον στρατηγό Κώστα Γκίνη.

Ο κ.Ζιαζιάς απέδωσε την απόφαση παραίτησης σε “λόγους αξιοπρέπειας” για τις “θεσμικές διαδικασίες” που δεν τηρήθηκαν και μετά αναφέρθηκε σε όσα πρόλαβε μα κάνει. Μεταξύ αυτών το κλείσιμο κάποιων φυλακίων και μονάδων της Βορείου Ελλάδος και προώθηση στη τελική φάση των διαδικασιών για την απόκτηση των αρμάτων μάχης Abrams και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ωστόσο το κλίμα στη ΣΣΕ ήταν τόσο ηλεκτρισμένο από την απουσία της πολιτικής ηγεσίας που ακόμη κι αυτή η ομιλία Ζιαζιά πέρασε σε δεύτερο πλάνο. Τα σχόλια περί απολύτου ασέβειας προς τις ΕΔ έδιναν και έπαιρναν και όπως επεσήμαναν πολλοί μπορεί οι τρεις υπουργοί να είναι εκνευρισμένοι με τον Ζιαζιά, επέλεξαν όμως έναν Αρχηγό ΓΕΣ ,το Κ.Γκίνη, τον οποίο όφειλαν να σεβαστούν.

Γιατί δεν πήγαν οι υπουργοί; Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προβληματισμός για να παραστεί τουλάχιστον ένας ΥΦΕΘΑ, αλλά ο ΥΕΘΑ έκρινε ότι καλύτερο θα ήταν να μην πάει κανείς.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ