Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΝΑΤΟ - ΕΕ

Παρέμβαση Κοππά για το νέο δόγμα ΝΑΤΟ

23.11.2010 | 15:05
"Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισαβόνα εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην προσπάθεια της συμμαχίας να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις. Σημαντική είναι στο πλαίσιο αυτό η αναγνώριση της "μοναδικότητας" της εταιρικής σχέσης της Συμμαχίας με την ΕΕ, όπως και της ανάγκης για συνεκτικότερη προσέγγιση σε όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία των δυο οργανισμών πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, συμπληρωματικότητα αλλά και σεβασμό στην αυτονομία καθενός εκ των δύο",τονίζει σε παρέμβασή της στο ευροκοινοβούλιο η Μ.Κοππά.
"Ιδιαίτερη σημασία έχει να λειτουργήσουμε με συνέργειες και να αποφύγουμε τις αλληλοεπικαλύψεις, κυρίως σε θέματα πολιτικών αποστολών , που θα αποτελούσαν μια μεγάλη σπατάλη προσωπικού και ενέργειας για τα κράτη μέλη τόσο της Ένωσης όσο και του ΝΑΤΟ. Και αυτό είναι κομβικό για την αποτελεσματικότητα αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.
Ο τρόπος με τον οποίο θα κατοχυρωθεί η θεσμική συνεργασία των δύο οργανισμών, η δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού διαβούλευσης , που έγκαιρα θα προσδιορίζει τον τρόπο και τα μέσα κοινής δράσης είναι κεντρικός. Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω να γίνει μια σε βάθος συζήτηση για το θέμα αυτό."

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ