Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης:"Η Εκκλησία πρέπει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση"

14.10.2011 | 06:49

 Παρέμβαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την εκκλησιαστική περιουσία στην Ελλάδα ,σύμφωνα με την εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ.

Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση που είχε ο Γ.Παπανδρέου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Άγιο Όρος και επικεντρώνει στη δήλωση του Πατριάρχη προς τον πρωθυπουργό,ότι “ η εκκλησία θα πρέπει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση”.

“Ο πλούτος της Εκκλησίας της Ελλάδας θα μπορούσε να βοηθήσει τους Έλληνες στο πρόβλημα του χρέους”,γράφει η εφημερίδα ,η οποία αναφέρει επίσης την πολύ στενή σχέση που φέρεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών με την Εκκλησία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΧΟΥΡΙΕΤ τα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας υπολογίζονται με βάση στοιχεία του 2008,σε 700 εκατομμύρια ευρώ,ωστόσο άλλοι ,όπως ο Στέφανος Μάνος θεωρούν ότι το ποσό αυτό ξεπερνά το 1 δις.

Όπως και να ΄χει από το Πατριαρχείο επιχειρούν να μην ερμηνευθεί η συγκεκριμένη φράση του Πατριάρχη ως παρέμβαση στην Εκκλησία της Ελλάδος,ειδικά σ΄ ένα θέμα όπως η περιουσία της. Δύσκολα θα τα καταφέρουν.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ