Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πειρατεία σε γερμανικό πλοίο

28.11.2010 | 00:22
'Εφοδο πειρατών δέχθηκε γερμανικό εμπορικό πλοίο στον Ινδικό ωκεανό. Δανική φρεγάτα έσπευσε για να βοηθήσει και τα κατάφερε.
Πρόκειται γιά το εμπορικό πλοίο "Βρέμη", μήκους 130 μέτρων, το πλήρωμα του οποίου μετά την πειρατική επίθεση αποκλείστηκε σε ένα διαμέρισμα του πλοίου.

Οπως ανακοινώθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπό την απειλή των όπλων της φρεγάτας οι πειρατές εγκατέλειψαν το πλοίο "Βρέμη", "που τώρα πλέει σε ασφαλή ύδατα με το πλήρωμά του σώο. Εκτός απο τον πλοίαρχο που είναι Γερμανός, όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι αλλοδαποί.

Η πειρατεία εκδηλώθηκε στον Ινδικό ωκεανό, 950 ναυτικά μίλια από την αφρικανική ακτή. Αμέσως, η δανική φρεγάτα αποσπάστηκε από τη ναυτική της μοίρα και βοήθησε το εμπορικό πλοίο αποτελεσματικά.


Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας οι οποίες και παρέχουν μισθοφόρους. Πρόκειται για μία "ναυτική έκδοση" της αμερικανικής εταιρείας Blackwater.Μία τουλάχιστον ελληνική εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί στον Ινδικό Ωκεανό.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ