Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πέντε λόχους "αυτόχειρες" έχει ο τουρκικός στρατός.

07.02.2011 | 05:42
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Σοκ προκάλεσαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Βετζντί Γκιονούλ , σχετικά με τις αυτοκτονίες που παρατηρούνται στον τουρκικό στρατό.
Ο Γκιονούλ ανακοίνωσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια , 408 στρατιώτες αυτοκτόνησαν κατα τη διάρκεια της θητείας τους στον τουρκικό στρατό. Ο τούρκος υπουργός προσπάθησε να δώσει και μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας πως με τα μέτρα που λαμβάνονται τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια τάση μείωσης των αυτοκτονιών.
Ο Βενζτνί Γκιονούλ δήλωσε πως ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται είναι να μην παραδίδεται όπλο σε όσους έχουν ψυχολογικά προβλήματα και να μην γίνονται αλλαγές στις σκοπιές χωρίς οποιαδήποτε έγκριση.
Η τουρκική εφημερίδα Taraf με τίτλο «χάσαμε 5 λόχους από τις αυτοκτονίες » τονίζει ότι οι αριθμοί που ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας είναι τραγικοί και ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έστω και καθυστερημένα μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση μείωση αυτών των φαινομένων. Οι περισσότερες απόπειρες αυτοκτονιών παρατηρούνται στα κέντρα εκπαίδευσης αλλά και στις μονάδες στη Νοτιοανατολική Τουρκία όπου καθημερινά δίδονται μάχες με το PKK.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ